En ny vän!På det här sätte har jag aldrig blivit kontaktad förut. Jag som väntade mig ett brev, mail eller telefonsamtal. Men det känns bra att veta att man kommer någonstans där personalen inte är fast i stenåldern. Vad skulle man göra utan facebook. Sverige är nog ganska nära en femte grundlag nu: Alla skall ha Facebook.

Höst

Det känns som att hösten är på väg nu. September har varit bortskämt varm, men idag fick jag känslan av att nu är hösten här. Det var svalt i luften och det blåste friskt ute. Men det kändes ändå härligt tyckte jag. Ser nästan fram emot en riktig höststorm.


Komplett trilogi

Har när som helst läst ut den första boken så nu beställde jag De Två Tornen och Konungens återkomst från Adlibris. Kan inte fatta att jag mindes dem som sega och tråkiga. Första boken har varit jättebra och inte alls svårläst.


Ger mig in i debatten


Anna Anka

Jag känner henne inte
Jag har aldrig träffat henne

Men hon verkar ju helt korkad
Stackars barn...

Jag hatar treglasfönster

Hos pappa finns det en gyllene regel, tvätta inte fönstrena om det inte är absolut nödvändigt. Senast någon (jag) tvättade fönsterna här hos pappa var två år sedan. Konstigt nog är det ingen som har det som sin direkta favorit hobby. Men den senaste tiden har det faktiskt varit ett samtalsämne att någon (jag) borde tvätta fönstrena för dem ser för jävliga ut. Sakt och gjort, idag har jag börjat, men jag orkade inte med mer än nedervåningen. Treglasfönster är ett helvete, plus alla spindlar man hittar mellan glasen, både döda och levande. Regnar det imorgon är der okej att skylla på mig.

Man of Constant Sorrow

Vad jag har älskat och fortfarande älskar den här låten. Det går inte att låte bli och le lite när jag hör den.

Just nu sitter jag och försöker lära mig ett otroligt snyggt gitarr arr som en kille vid namn Martin Tallström har gjort. Grymt bra.

Titta och lyssna!

 


Manlig sårbarhet

 

Så illa är det... HAHA!


Woho!

Bedövningen har släppt! Det tog bara nästan sex timmar! Woho!

Operation: Visdomstand Check!


Då var man en tand lättare. Operationen gick bra även om jag måste säga att jag var lite nervös i början. Jag var mest nervös över att det skulle göra ont när dem väl började skära och borra upp tanden. Men det kändes ingenting under nästan hela tiden. Det var i slutet när roten på tanden envisades med att inte komma upp och dem fick borra, dra och slita mer som det började ömma och mola lite.
Men tillslut så var det klart efter ungefär 50 minuter och tandköttet syddes ihop. Efteråt kände jag mig nästan lite febrig och hade frossa. Kroppen kan tydligen regera så säger mamma (tur att man har en expert i familjen). Men jag somnade i soffan när jag kom hem och nu känns det bättre. Tror värktabletterna som jag fick utskrivna spelar en viss roll i det. Just nu är bedövningen det jobbigaste. Det är bara vänstra halvan av tungan som fungerar klokt och det är otroligt irriterande. Det känns ungefär som när ens arm eller ben har somnat. Men nu är det halva ansiktet istället och det tar tid innan det släpper.

Nu får jag se hur de kommande dagarna blir. Men inom 3 till 5 dagar kunde jag räkna med att allt skulle va normalt igen. Jag undrar om jag får den där stora svullnaden som han pratade om... Den kan säkert vara praktisk att ha, man slipper ju ha med sig kudde om man ska ut och tälta t.ex. Man ska se det positivt.

Lite mindre vis

Mackor, choklad och äppelkaka till frukost. Det är bäst att passa på och äta en massa gott nu för efter de har skickat in grävmaskinen, bandsågen och vinkelslipen i min mun så får jag inte äta något på ett tag. Jag kanske får äta flytande mat ur sugrör resten av mitt liv. Mamma berättade just att jag kommer få flera sprutor så halva mitt ansikte domnar bort. Det kan nog bli kul det här. Men det är en väldigt vanlig operation som många får göra och dödstatistiken ser väldigt lovande ut. Så det går nog bra :)

Det bästa vore ju om de märker att tanden är borta och istället ligger det en liten lapp där det står:

"Jag tog bort tanden med magi i natt, räkning kommer på posten
// The Tooth Fairy"

Det vore ju det enklaste tycker jag... Jag tror nog det är en 50 % chans att det kan hända.

Pengar

Imorgon blir jag 7309 kr rikare. 1609 kr är lön för den sista tiden i lumpen. Resterande 5400 kr är lite mer speciella. När man avbryter sin värnplikt finns det tydligen något som heter utbildningspremie. Värnpliktshandläggaren jag pratade med innan jag åkte hem nämnde något om det. Men jag visste inte att det var så mycket pengar. Jag klagar inte direkt även om det känns lite konstigt att få så mycket pengar för att man avbryter sin utbildning. Det borde ju finnas annat dem kan lägga pengarna på, pengar är ju inget försvaret har gott om.

Men som sagt jag ska inte klaga :)

Operation: Visdomstand


Så ser det ut. Men så ska det inte se ut.

Jag är inte den som har tandläkarskräck, men just nu är jag lite rädd. Det ringde precis på min mobil, det var dolt nummer så jag antog att det var pappa. Men det visade sig vara en tandläkare från Gustavsberg som ringde angående min visdomstand som jag måste ta bort. Det har dröjt ut på tiden och jag hade nästan glömt bort det, men det var tydligen en massa remisser som hade försvinnit. Men nu ringde han och frågade om jag kunde komma imorgon 11.20. Visst kan jag det...

Det som är läskigt nu är att de inte bara ska göra en undersökning, skrapa tandsten eller bara borra lite i en tand. Nu är det en operation där de måste gräva upp hela min tand och ta bort den helt. Ha sa något om att det kommer bli svullet och göra ont. Men du kommer få ett recept på smärtstillande tabletter.

Spännande... eller jaaaa :/


Jag e nörd


Plants Vs. Zombies

Det kommer zombies och ska invadera ditt hus och äta din hjärna. Braaaainnnss! Men för att stoppa dom måsta man plantera ut växter som dödar dom. För annars äter dom din hjärna. Och det vill man ju inte. För då dör man ju.
The Zombies Ate Your Brains! Nooooooooooo!

Sånt här gör jag när jag borde göra annat... Det är jobbigt när man blir beroende. *snyft*

Militärvännen, bloggerskan och jag.

Halloj!

Kom precis hem från stan där jag har träffat Stefan. Han gör lumpen som militärpolis och ligger just nu inne på Lidingövägen. Det måste vara otroligt skönt att vara så nära stockholm. att kunna åka hem och sova om han vill eller bara gå en sväng på stan när han får ledig tid. Så här lite mer än en vecka efter att jag hoppat av så har jag inte ångrat mig ett dugg. Det kändes väldigt skönt att jag slapp gå in genom grinden när vi skilldes åt.

Vad har jag gjort mer idag... För nyfikna bloggstalkers (typ Paula och Jossan) kan jag berätta att jag har gymmat tillsammans med Kenza. Eller jag knöt skorna på bänken brevid henne. Jag skulle precis gå och hon hade precis kommit in. Men jag hade inte ens tänkt på att det var hon om inte några av hennes kompisar hade ropat på henne.

Det var det! Godnatt!

Studentkarusellen


Det är så kul att man får en massa inbjudningar till studentskivor på facebook. Jag minns inte om vår klass var så tidiga, men det var vi säkert. Eller så är det bara jag som har glömt bort hur allt gick till. Studenten känns både så avlägsen men på samma gång skulle det kunna ha varit igår. Tiden är konstig. Men jag blir ändå lite glad när man får en inbjudan, studentkarusellen börjar om nu är det några andras tur :) Då passar det bra med lite helt opublicerade bilder från något som hände för längesen :)

Vindsurfing (utan vind)

Pappas största hobby är vindsufing. Jag har aldrig tagit mig tid till att lära mig, men den dagen kommer nog. När vi var på landet skulle han självklart ut och surfa, även om det blåste väldigt lite. Vilket resulterade i att jag fick bogsera ut honom med båt för att komma dit där det blåste lite mer. Sen hade jag lite kul och åkte omkring och tog en massa foton. Det var kul :P
Tänkvärt


Jag är trött men jag kan inte somna... Det är jobbigt. Jag har tänkt på en sak...

Ni vet han Isaac Newton som såg ett äpple falla till marken och då undrade han varför det föll till marken. Sen uppfann, eller han uppfann inte, men han började ställa en massa frågor om gravitationen. Det jag undrar är, tänk om det hade varit ett päron! Hade han tänkt samma sak då också? Han kanske inte tyckte om äpplen så då när han såg ett äpple falla tänkte han inte "Oj vad gott med ett äpple" utan han tänkte "Usch ett äpple, men varför faller den neråt?" Men han kanske tyckte jättemycket om päron och om det hade varit ett päron så kanske han hade tänkt "Mmmm ett päron! Vad gott!" Sen hade han tagit upp päronet och ätit upp det utan att ens ha haft en tanke på gravitationen och sånt skit... Då hade han ju inte blivit lika känd.

Det är viktiga saker att tänka på. Nu gör jag ett nytt försök till godnatt.

Dagens äventyr


Arbetsförmedlingen:
Det känns lite spännande det här med att söka jobb. Jag visste inte riktigt vad mitt besök på arbetsförmedlingen idag skulle ge mig. Men jag tänkte att det är väl bra att prata med någon som kan ämnet. Men det känns faktiskt som att det var ett bra ställe att börja på. Fick en del information. Som ungdom så är det upp till mig att söka jobb på egen hand de tre första månaderna efter inskrivning. Men det jag blev tipsad och rekommenderad är att få träffa en jobbcoach som kan hjälpa en med tips och råd. Det fanns ungefär 300 st att välja på, men jag fick papper på 5 st som är specialiserade på ungdomar. Det känns väldigt seriöst, men det lät faktiskt bra också. Så nu ska jag bara välja en och sen mejla in vem jag har valt. Haha det känns nästan lite kul det här ^^ Hoppas jag inte glömmer bort att jag måste söka jobb också.

Ge blod: Det bästa med att ge blod är inte bara känslan av att man har gjort något bra utan att man får äta hur mycket mackor, fil, bullar, kakor, dricka hur mycket kaffe och juice man bara vill. Synd att jag måste vänta 12 veckor nu innan jag får gå dit igen och tjocka i mig av allt.

Elitserien 2009/2010

 

Då var det äntligen igång igen! Just nu leder Färjestad med 3 - 0 över Skellefteå. Det börjar bra det här!


Karmaeffekten

Idag inleder jag mitt liv som arbetslös :D Första stoppet blir arbetsförmedlingen. Inte för att jag får något jobb den vägen, men det känns ändå bra att åka dit och skriva in sig antar jag. Kanske jag kan få lite tips av dem också. När det är klart hade jag tänkt sticka iväg till Fridhemsplan och ge blod. Ni fattar va?

Ge blod = Bra karma!
Söka jobb + Bra karma = Jobb!


Jag ska nog lägga till "smart" på mitt CV.

Sorry

Jag har det för bra för att blogga just nu. Det är varmt, jag går omkring i sommarkläder och snart ska det bastas och badas. Årets sista dopp i det 14 gradiga havet :)

Jag bloggar mer imorgon kväll när jag får en käftsmäll av verkligheten och inser att nu jag är arbetslös. Men helt ärligt, livet kunde va värre :)

Ny design
Tyckte det var dags nu. Får se om jag blir nöjd.

Draft: Sept. 18, 2009

Dag 3... Kära vilddagbok. Livet är hårt, maten börjar nu att ta slut. Men ännu har jag fortfarande två potatisar och ketchup kvar. Ensamheten tränger sig på och jag märker att jag börjar prata med stenar. I mitt huvud tycker jag att dom svarar mig. Men jag vet inte, kanske jag bara inbildar mig... eller? Livet är hårt.

 

Okej, det kanske inte riktigt är så farligt. Jag har fortfarande mat kvar och även om jag tycker det kan vara skönt att få vara ensam några dagar, är det kanske tur att pappa kommer ut ikväll. Kanske farbror, faster och fasters man också. Annars är ju risken stor att jag kommer skaffa mig en låtsaskompis i form av en volleyboll och sluta bry mig om hur jag ser ut.

 

// Cast Away, Tomas


Att ro

 

Jag fick för mig att jag skulle ro idag. Det var ju så fint väder. Så jag drog fram båten och rodde iväg till stället på bilden som jag hade upptäckt när jag var ute och sprang imorse. Det tog bara 30 - 40 minuter att ta mig dit. När jag väl var där så ångrade jag mig, så då var det bara att ro tillbaka. Jag han i och för sig fota och läsa lite innan jag drog. Nu känns det som att jag kommer få en massa valkar i händerna tack vare det. Men det var bra träning. Punkt.


Man ska tydligen göra så här

Följ min blogg med bloglovin

Landet <3

 

Vad gör man inte för att komma åt Internet?... Det är för kallt ute, och inne vägrar modemet att få kontakt. Då får man kompromissa och hitta ett ställe där både jag och modemet trivs. Men det är fin utsikt :)

 

Jag undrar varför jag inte är här oftare, för ni fattar inte hur fint det är här. Och det är så tyst. Man måste komma bort en bit från Stockholm för att faktiskt fatta hur det är när det är riktigt tyst. Inget muller från någon motorväg eller annat oljud som man annars aldrig tänker på.

 

Ikväll ska jag inte göra något speciellt alls. Imorgon hade jag tänkt dra fram ekan och paddla runt lite. Jag tror jag vågar ta med kameran också så det kanske blir några fina bilder. Men det beror ju lite på hur vädret är. Annars kan jag leta mask och fiska lite. Jag ska ta en jogging runda hade jag tänkt också. Men framförallt så ska jag satsa på att inte göra någonting. Det är en "underskattad aktivitet" som Tomas Ledin hade sagt ;)

 

//En plutt i skärgården


Jag bär på vattenDet finns en liten möjlighet att jag kan ha lite tråkigt på bussen...

Det känns lite onödigt att behöva släpa med mig mat och 5 liter vatten från Orminge ända ut tll skärgården. Men jag har inget annat val nu när vattenpumpen antagligen inte fungerar. Det finns ingen mataffär i närheten heller. Bussen som skulle kunna ta mig dit går bara en gång om dagen så det fick bli till att släpa på vattnet. Men det går bra än så länge. Även om det känns som om jag får blodbrist till hjärnan och hela huvudet börjar pulsera och göra ont när jag bär på ryggsäcken. Men 7 veckor i lumpen har lärt mig att man inte ska klaga på så små skitsaker ^^

Just nu sitter jag på bussen som tar mig ut till Ljusterö. Den tar bara 2 timmar på sig att komma fram... Tur att jag har datorn, musik, en bok och blodpudding med mig. GODIS har jag ju också kom jag på! Men jag kanske ska spara det till ikväll...

En liten bussfärd

Det roliga är att när jag väl är framme vid Lagnö by så har jag en promenad på ca 45 minuter kvar eftersom att bussen inte går ända fram. Så då blir det bara till att släpa packning, vatten och gitarr. Men jag klagar absolut inte, det kommer inte vara några problem. Det ska faktiskt bara bli kul. Jag vet att det grabbarna i lumpen kommer få genomgå kommer vara tusen gånger värre.

 

Bara jag inte glömmer något...


Mitt eget baskerprov


När man är klar med sin grundläggande soldatutbildning i lumpen kan när som helst ett baskerprov dyka upp. Det brukar vara ett tufft test på flera dagar där man testas hårt både fysiskt och psykiskt. Men klarar man av det får man en basker. Därav baskerprov.

Jag kommer aldrig få någon basker, men jag ska ändå ut på lite äventyr hade jag tänkt. Mitt eget baskerprov :P
Vi har ett landställe längst ut på ljusterö i stockholms skärgård. Dit hade jag tänkt att åka imorgon. Jag har inte varit där på två år och jag har heller aldrig varit där helt själv. Så det första testet blir att ta sig ut dit på egen hand, utan bil. Men det som kommer bli ett större problem är att jag fick veta idag att vattenpumpen som renar vattnet tjärvar och det är inte säkert att den fungerar. Vilket betyder att jag måste släpa med mig vatten som ska räcka tills lördag. Jag kan koka potatis och pasta i det vattnet som inte är renat, men jag måste ha med mig dricksvatten. Men det ska nog gå bra :)

Jag ska planera lite nu så jag överlever. Men jag tar med mig Internet så jag kan skicka efter spökjägarna om det skulle bli väldigt mörkt och läskigt där ute.

"Ställ mig inte i ett led...jag fungerar inte då"

Hur ska jag säga det här bäst så det bli klart och tydligt... Lars Winnerbäck har i och för sig sagt det väldigt bra:
Jag är ingen soldat,
jag har inga vapen att ta till,
inga korståg jag vill gå,
ställ mig inte i ett led,
du får mig aldrig att stå still,
jag fungerar inte då.

Idag klockan 10.09 tog jag tåget från Enköping och lämnade livet som soldat bakom mig. De flesta som känner mig lite närmare vet att jag har varit tveksam ända sedan besökshelgen i maj huruvida jag skulle tycka om det eller ej. Efter sju veckor som har gått lite som en bergochdalbana, men som tillslut krashade totalt fick jag chansen att hoppa av.

Tro mig när jag säger att jag har tänkt alla positiva och negativa tankar som finns angående allt det här. Det har inte varit ett förhastat beslut. Men jag vill inte vara för ingående här så är det någon som vill veta alla detaljer om hur det gick till, eller vad jag har tyckt och känt så får dem gärna fråga mig personligen.

I helgen satt jag och kollade på Nyhetsmorgon och då intervjuade dem någon som sa att man får inte vara rädd för att misslyckas ibland. Visst kan man se det här som ett litet misslyckande, jag har ju varit inställd på att göra det här i 11 månader ganska länge nu. Men jag måste säga att det känns ganska spännande nu för jag har absolut ingen aning hur det här året kommer att bli för stunden.

Jag blev alltså den femte personen att lämna vår pluton. Det finns egentligen bara en sak jag kommer att sakna och som kändes lite sorgligt att lämna och det är killarna (och tjejen) som utgjorde 23:e Pluton. Speciellt mitt logement, grabbarna på 10:an som jag ska försöka hålla kontakten med så jag kan hålla mig uppdaterad hur det går för dem. Baskerprovet och allt.

Tillsist måste jag bara berätta om reaktionerna man får när man berättar att man ska sluta. Jag väntade mig ungefär "Vad tråkigt, varför då?". Istället så var det ungefär så här, "Fan det vill jag ju också!"
Det är lite konstigt att idag när de flesta gör värnplikten frivilligt så vill man ända bara där ifrån. Vissa mer än andra självklart, som jag till exempel ^^

Nu är det bara att inse det, jag får leva resten av mitt liv som kvinna. Det blir aldrig någon man av mig ^^ Även om det ligger lite i familjen eftersom min pappa fick hoppa av efter 4 månader. Men idag mår jag för bra för att bry mig om något annat. Det känns ungefär som att jag är 50 kg lättare och imorgon funderar jag på att fly ut till vårt landstället och bara vila upp mig inför vad som nu komma skall. Det känns otroligt skönt att kunna få välja det helt själv.

Frihet gillar jag :)

Hey, I've got nothing to do today but smile


Vad gör Tomas?

Nu händer det saker.
Hela sanningen kommer antagligen imorgon.

I Don't Want to Set the World on Fire

Det är kul när man får konstiga låtar på huvudet. Det här är nog första gången en låt från 40-talet vägrar lämna knoppen. Jag får nog ta och tacka tv-spelet Fallout 3 för det. Jobbigt när de väljer så bra spelmusik :P

 

The Ink Spot - I Don't Want to Set the World on Fire

 


Little Britain

 

Det är något speciellt med brittisk humor. Beviset på det är verkligen humorserien Little Britain. Såg precis ett avsnitt av det på SVT Play och det är verkligen sjukt kul. Vi har varit fan av serien länge här i min familj. Nu visas Little Britain USA på SVT och även om jag har sett det förut är det lika kul. Det går inte direkt att förklara vad det går ut på, men det är en massa olika karaktärer i små sketcher. Inget nytt på den fronten men humorn är så klockren hela tiden. Litte smått sjuk också som det ska va ibland :) Så har ni inte sett den borde ni ta och titta på det NU!

 

Kuriosa: När jag, mamma och brorsan var i London för lite mer än tre år sedan fick vi för oss att vi skulle gå en liten genväg men hamnade istället på en väg som ledde fram till något fint hotel. På den vägen mötte vi en man i turkos kostym och mamma och jag bara stirrade på varandra efter att vi båda hade sett att det var en av de två komikerna som gör Little Britain. Det var en bra senväg :)


Svenska filmer

 

Jag brukar vara dålig på att titta på svenska filmer, men igår såg jag Kenny Starfighter och idag tittade jag på Män Som Hatar Kvinnor. Det går inte att jämföra dem direkt. Så jag låter det vara osagt vilken jag tyckte var bäst. Nu ska jag istället åka tillbaka till Hollywood och titta vidare på Pirates of the Caribbean.


Lunch

Det är väldigt skönt ute för att vara den 11 september tycker jag. Jag kom precis hem efter att ha käkat lunch med Jenny och Sara från kära gamla NB3, och det var så skönt att vi kunde sätta oss på bryggan i Gamla Stan och sola lite efteråt. Lunch blev det på någon italiensk restaurang i Gamla Stan. Maten var väl okej, men kyparen var däremot inte särskilt trevlig. Men man kanske inte ska vänta sig en allt för bra service när man väljer att äta lunch på Västerlånggatan, Stockholms värsta turiststråk. Men i ren protest så gav vi han bara 50 öre i dricks, bara för att.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Jag känner nog för att slappa lite :)

Rånad av Friskis och Svettis

Jag har varit iväg och gymmat på Friskis och Svettis för första gången på bra länge nu. Senast jag var där var nog innan jag åkte till Gotland vilket var i början av juli. Men nu skulle mamma dit så jag hängde på. Nu fick jag se de nya lokalerna eftersom att taket rasade in i den gamla lokalen och det blev vattenskador över typ hela byggnaden under juli månad. ^^ Men de nya lokalerna fungerade bra, lite trängre och vissa saker kändes lite temporära men det fungerade.

Mitt gymkort hade självklart gått ut så jag fick betala en engångsavgift på 90 kr (!!!) för att få träna en gång. Det är vad jag kallar stöld.Den bästa bilden jag kunde hitta på takraset när jag googlade

Är min dator en han eller hon? Jag kallar den "den"

Jag tappade min dator i i golvet idag när jag skulle plocka ner den från skåpet :( Den är lite ledsen nu... Som tur är så mår den bra på insidan. Den ställde till och med upp på att bli fotat, men kravet var att jag skulle skriva skriva ett blogginlägg så folk kunde få tycka synd om den. Nu har jag gjort det. Datorn hälsar att den redan mår bättre :)

 

Jag och datorn är hemma i Stockholm nu också :)


Shoot 'Em Morot

 

Jag har precis tittat på en film. Den hette Shoot 'Em Up. Den innehöll väldigt mycket skjutande. Han liksom sköt hela tiden. Fast ibland dödade han självklart folk med morötter. Sen åt han en massa morötter också. Han fick nämligen supersyn då. Det är bra att ha om man ska skjuta ihjäl en massa folk samtidigt som man har sex. Tjejen fick orgasm under själva skjutandet också. Men det var väl helt självklart att hon inte brydde sig om att han sköt folk samtidigt.

Det fanns även ett spädbarn. Han brukade ha barnet i famnen när han sköt ännu mer människor. Jag tänkte... TINITUS. Jag tänker inte berätta slutet. Men det var lyckligt. Den onda gubben dog. Den onda gubben blev skjuten. Precis innan han dog ringde även frugan och sa att hon ville skillja sig. Sen åt den goda killen nog en morot nu när allt ändå var över.

 

Jag som brukade tycka om Clive Owen som skådespelare...


Brb

Det händer lite för mycket nu och jag känner ingen lust eller ork till att blogga.
Återkommer inom kort.

Bok

Senast jag försökte läsa Sagan Om Ringen eller Ringarnas Herre som den heter nu måste ha varit bra många år sedan. Det var någon gång när filmerna hade börjat gå på bio. Så jag skulle gissa runt 2003. Då gick det inte så bra. Jag tog mig genom den första boken men jag minns inget av den. Sen lyckades jag läsa halva andra innan jag lät den stå och damma i bokhyllan. Men nu när jag har gjort ett nytt försök har det gått mycket lättare. Den är inte alls så trög som jag mindes den, utan den är rent av riktigt bra och spännande. Jag har redan läst 150 sidor, det är ganska mycket för att vara mig på en vecka ^^

"Alcogel" En dikt

Alcogel

Alcogel i fickan
Alcogel på toan
Alcogel på väggen
Alcogel mot skiten
Alcogel mot svin
Alcogel mot influensan
Alcogel i skorna
Alcogel i handen
Alcogel som munskölj
Alcogel att dricka
Alcogel i ögat
Alcogel till Tomas
Alcogel till dig
Alcogel mot alcogel

Hälsningar sveriges största hypokondriker... Försvarsmakten.

New York 2008

Det är helt sjukt vad jag längtar tillbaka till New York. Det är snart ett år sedan jag var där med Mamma och bror. Det var en så otroligt häftig upplevelse att bara gå omkring på NY gator och titta på allt som hände. Det känns nästan lite overkligt att jag har varit där. En sak är säker och det är att jag kommer åka tillbaka.

 


Inför regementetsdag

Imorgon är det regementets dag här på Ledningsregementet i Enköping. Det betyder ungefär att alla som vill får komma och kolla innanför grindarna, in på logementen, gå runt på anlägningen eller kanske få sig en liten kamoflage målning i ansiktet (endast för barn tyvärr). Mellan klockan 10 - 15 håller det på. Så om DU råkar ha dina vägar förbi enköping är du välkommen.

Just nu har vi städat extra noga som man måste göra innan det kommer en massa folk hit. Visitation klockan 15.15 så just nu har vi lite tid över att vila och lyssna på musik. Idag har vi även haft "Trafikolycka" på schemat. Vi simulerade en trafikolycka med skadade och omhändertagare. Jag tror vi gjorde ganska bra ifrån oss, ingen skulle nog ha dött om det var på riktigt... Eller kanske det var någon som vi gjorde lite fel på.

Vi har haft kvälltjänster hela veckan och det har tagit på krafterna. Men nu ser det ut som att vi får ledigt hela kvällen idag och antagligen imorgon också :) Eller hela dagen imorgon lär ju bli ganska lugn eftersom jag bara ska gå runt med min familj som kommer hit hela dagen.

Kanske dags att kolla så allt ser bra ut nu.

Ingen Soldat

 

Ibland känner jag verkligen så. Eller egentligen är det så. Jag har aldrig varit av militär typen. Men jag har ändå hamnat här. Ibland känns det helt okej, och ibland vill man bara bort. Negativa inlägg det blev den här veckan då. Det var inte meningen :P


I Like Tusdays

Eller ja, tisdagar är i alla fall inte lika jobbiga som måndagar. Måndagarna går typ ut på att få en liten chock innan man fattar på tisdagen hur allt fungerar igen ^^ Så därför det något negativa inlägget som jag lyckades klämma fram igår. Som tur var somnade jag redan klockan 22 och kunde vara utvilad tills idag. Idag har vi kört på från 07.30 ända fram tills 20.30. Mestadels sjukvård har det varit.

På tal om sjukvård så slogs jag av en liten tanke idag. Jag tycker verkligen det är jätteintressant och när vi gick igenom lite hur kroppen fungerar fick jag flashbacks till gamla biologi lektioner :) Ännu bättre kändes det över att jag faktiskt mindes en massa om lungans beståndsdelar mm. Kanske börjar det gå upp för mig att jag borde göra nåt liknande i framtiden. Jag brukar ändra mig hela tiden i mina framtidsplaner, men tankarna jag fick idag känns rimliga. Och jag är ju intresserad av det. Något värt att tänka mer på under året är det i alla fall.

Nu ska jag och Calle dra ett eller två Scrubs avsnitt innan jag ska läsa lite och sen sova. Kvällstjänst imorgon också så räkna med att bloggen uppdateras ungefär samma tid som nu.

Godnatt!
(måste bli bättre med bilder)

RSS 2.0