mkt

 

Den här skalan visar tydligt hur mycket idétorka jag har när jag ska komma på en ny och bra header. Det som gör det extra jobbigt är att Björne har hört av sig och vill ha tillbaka snigel...


Kurslitteratur


Beställde precis kurslitteraturen som jag behöver för min kurs i digital bildbehandling som jag ska läsa i vår. Det känns ganska bra att läsa en liten kurs och få lite mer koll på hur det är att plugga på högskola/universitet. Även om jag aldrig kommer behöva besöka själva skolan. Men ändå, lite bättre koll på visa saker kommer jag ju få ändå.

Nyss var man nio, nu är man äldre

Det som är synd med att va nitton och inte nio år är att man nästan aldrig åker pulka. Men ikväll åkte jag, Ludde och några andra till Hammarbybacken och blev just nioåringar igen. Pulka borde bli en OS sport, det tycker jag den förtjänar. Det skulle kunna heta PulkaCross och gå ut på att man placerar vuxna människor i för små pulkor och låta dem ta sig ner för en bana. Tacklingar skulle vara tillåtet. Men i alla fall...
När vi var klara och inte orkade gå upp för backen en gång till drog vi hem till Ludde och kollade på Yrrol. Kanske världens roligaste film, eller med på min topp fem lista är den i alla fall.

Annars har jag mest tittat på Tv idag, har varit lite halvseg efter att jag var på Jenny B tjugoårsfirande igår. Tänk att i år fyller alla små 90:or tjugo. Både kul och lite läskigt, men mest kul tror jag.

Bloggen lider av bildbrist just nu.

Fåordigt

Den här dagen har ju inte sugit lite om man säger så. Mer tänker jag inte säga. Jag kan säga en positiv sak istället, jag har fått koll på det där med lönen så det är löst nu. Med det lämnar jag jobbet för det här inlägget. Imorgon kan bara bli en bättre dag. En fredag, en 20-års fest, 20 plusgrader och sol! (Det sista var inte sant, eller jag har ju inte kollat på vädret men sannolikheten är minimal)

Ikväll är det Anders och Måns på tv. Det är aldrig fel.

Slut.

Tre saker

Ett: Min header suger. Men jag har idétorka.

Två: Jag kom på att ni måste ju undra hur det gick för mig och mina funderingar på att köpa en ny mobil... Eller jag undrar i alla fall det. Så, hur gick det Tomas? Jo jag kom på att vad ska jag med en ny mobil till? Helt onödigt, jag avvaktar ett halvår sen får jag se vad som händer.

Tre: Varför får jag ingen lön in på kontot när alla andra får? Jag fick ju mitt lönespec idag så jag vet att jag ska få, men inga pengar hittar in på mitt konto. Pengar gått vilse?

Fyra: Idag åkte jag moppe utan ett visir på min hjälm. Det var som att köra med nålar som petade mig i ögonen hela tiden. Snö försvinn!

Det blev fyra saker.

Handikappad

Jag har precis ätit ett lastbilslass spaghetti och köttfärssås

Jag kan inte röra mig

Innan man vaknat

 

Jag har lärt mig att det gäller att vara försiktig när jag ska välja vilken musik jag ska ha i öronen när jag cyklar till jobbet strax innan klockan sju varje morgon. Det får inte vara för jobbigt att lyssna på. Det ska passa en sovande, eller vaknande värld. Jonathan Johanssons "Aldrig Ensam" gör det nästan mysigt att cykla till jobbet. Inte för att den räcker hela vägen fram, men det blir en bra början.

 

Måste berätta en sak som gör mig stolt innan jag lägger ner för ikväll. Jag har lyckats komma ner till endast EN snoozning varje morgon! Det är nästan bragdmedalj på den bedriften. Jag som annars brukar ha minst två stycken. Jag tror inte på att det går att vänja sig med att gå upp tidigt, men jag kanske har fått lite mer disciplin på mig själv däremot. Imorgon är det en ny morgon, ny dag och en ny vecka. Den lär bli lugnare än förra tack och lov.


Inköp

Jag har en stor förebild här i livet, det är Munspelsmannen


Öhöm...


Nej men jag har faktiskt köpt mig ett munspel och en munspelshållare. Har tänkt på det ett tag och jag tycker det låter riktigt snyggt med munspel och en gitarr. Det är verkligen skitkul att spela också, så nu sitter jag här och knepar på Neil Young's "Heart of Gold" och Lasse Winnerbäcks "Kom ihåg mig".

 


En fika värd att blogga om

 

Till skillnad från igår så blev den här dagen mycket bättre än jag hade väntat mig. På väg till jobbet var jag lagom sugen på att behöva dela Ormingeringen. Men allt visade sig bli mycket bättre med både hjälp och flyt med en massa saker. Men pricken över i:et var verkligen fikan som Jenny från jobbet hade fixat. När jag kom förbi hennes dörr under rundan hängde denna fina påse där. Made my day! :)


21142137

Klockan är när jag skriver den här meningen 21.14 och jag funderar redan på om jag ska ta och gå och lägga mig. Jag skulle somna på direkten, men ändå... 21.14! Eller jaa den är 21.16 nu. Jag skriver ganska långsamt. Men min hjärna kopplar inte så fort nu. Tröttheten beror på endast en faktor; Jobbet. Det är inga roliga veckor just nu, 07.00 - 17.00 idag och jag hann ändå inte klart. Men då säger dom i alla fall att det här alltid är den värsta tiden på året, januaritoppen. Så det är väl bara att överleva januari och sen lugnar det ner sig.

Idag har jag också haft en väldigt stark känsla av att jag vill flytta hemifrån. Eller den växer sig starkare varje dag men idag har det känts extra mycket. Jag är främst trött på att flytta vilket man får göra när man har skillda föräldrar. Tidigare har jag hållit ett ganska regelbundet schema när jag har flyttat fram och tillbaka men nu på senare har jag slutat bry mig för jag orkar helt enkelt inte. Nu stannar jag tills jag känner att jag tycker det passar och jag har lust till att flytta. Kanske blir det till hösten som jag gör "The Flytt", en sista flytt på ett bra tag i alla fall. Frågar är bara var? Uppsala? Men det är ett tag kvar, tur det ändå. Så min tröga hjärna hinner tänka igenom allt ordentligt.

21.35 nu. Jag går och sover.

Godnatt 21.37

Vill ha

 

Jag har aldrig varit så trött på snö och kyla som jag är nu. Vill ha vårväder. Kossorna vill också ha det.


Jag bjuder på denna

 

Ostämt,

felspelat

och

dåligt ljud.

 

Då har jag fått det sagt, nu känns det bra.


Lost in translation

Eftersom ingenting gick som det skulle med tekniken ikväll när jag, Tomas, Magnus och Mathias skulle kolla film ikväll lyckades jag hitta den otroligt kassa vampyrrullen Blade Trinity i vår DVD hög. Men det finns en sak med den som gör den sevärd, det är översättningen.

Det är en kopia köpt i något annat land och finns textad på Thai och Engelska. Men det som är kul är att dom engelska undertexterna oftast är åt helvete fel. Till exempel blir "He's ashes" till "White Trash", eller varför inte "I have a queastion about that, have you ever been laid?" översatt till "I don’t question about what that’s, have you ever relates?" vad nu det betyder... Eller den kanske bästa "How are you able to survive in sunlight?" fint översatt till "How would you be able to survive on Sunday?". Men jag tackar den som har textat filmen, för utan översättningen skulle den inte vara värd att titta på alls.

På tal om vampyr filmer och serier har jag nu lyckats se True Blood en och en halv gång. Säsong ett en gång och säsong två, två gånger. i Juni ska säsong tre komma. Den bästa serien jag har sett på länge utan tvekan.

Världens snyggaste design

Det är alltid bra att göra raka motsatsen till till det tidigare. Sen är det inte fel att göra världens snyggaste motsats.

Nu hade jag tänk ta bussen till stan och fixa lite. Men jag har inget busskort och jag orkar inte fixa det nu. Jag gör det imorgon istället. Ikväll blir det pizza och film.

Ciao

Världens snyggaste

Jag kom på att jag har idén till världens snyggaste bloggdesign.

Studerande

Just nu när mitt liv mest kretsar runt att se till att Du, din vän och din mamma får post höll jag nästan på att glömma bort att jag ska ju faktiskt börja småplugga lite under våren. Det ska bli en distanskurs i Digital bildbehandling från högskolan i Jönköping. Kollade precis upp att den börjar den 2:a februari.

Distans innebär:

* Alla lektioner sker via video.
* Du behöver aldrig ta dig till Jönköping.
* Du behöver ha tillgång till dator med bredband (minst 0,5mbit) för att
ta del av undervisningen.

Eftersom jag tycker det är kul lär det inte bli jobbigt och den är trots allt bara på 7,5 hp. Men det är ändå 7,5 hp att lägga till samlingen. Och så ska jag väl förhoppningsvis bli bättre på Photoshop och bildredigering.

På tal om att studera funderar jag fortfarande väldigt mycket på var jag skulle vilja plugga. Är det någon som har någon koll på vad det egentligen är för skillnad att plugga i Uppsala, Linköping, Göteborg, Lund eller på någon annan högskola eller universitet. Det beror väl visserligen på vad man vill plugga till. Men ändå, finns det egentligen någon skillnad mellan alla studenstäder. Typ, den är tråkigast, här pluggar bara äldre, här är festerna bäst eller här kan du få gratis semlor. Ja ni fattar, eller nej det gör ni inte.

Jag kom på en sak till som kan kopplas till utbildningar. Fick idag veta att jobbet funderade på att skicka mig på en Cykelutbildning. Ja... jag undrade också till en början vad en sådan skulle gå ut på. Tycker dom jag är dålig på att cykla eller? Jag som cyklar till jobbet varje dag även nu på vintern. Men nej det handlade om att jag skulle bli expert på att fixa cyklar om det är något fel med dem. Det låter bara så komiskt, En Cykelutbildning. Hur skulle den se ut liksom? "Detta är en pedal, trampa på den" Men det kanske är bra ändå, det måste ju betyda att man är en viktig person om man blir cykelexpert ^^ Något att lägga till på CV:t!

Men oj vad du skrev långt nu Tomas. .. .  ... .  .. .   ...  . ..  .. .


Mistluuuuuuuuuuuren

(Så fina tänder får man om man är tillverkad av tandföräldrar)

 

Det är dimma ute, mustluren går. Det passar min dag ganska bra, man blir liksom sömnig av dimma. Jag har jäspat hela dagen. Snorig har jag varit också. Sova tidigt ikväll? Mjo...


Kiss och .... humor


With gasoline

 

Kom som sagt hem igårkväll, skönt med en hel veckas ledighet för nu vet jag inte när det blir nästa gång. Från imorgon börjar jag även jobba som fast anställd och inte som timmis längre. Provanställning visserligen, men jag får en fast månadslön och ett schema att följa. Det blir nog bra. Det känns faktiskt inte så farligt att börja igen, om jag har räknat rätt så borde det bli 13440:an som är mitt favorit område imorgon, skönt att börja med det.

 

Idag har jag varit en sväng till Forum, skulle byta in en bok som jag fick i julklapp som jag redan hade läst. Det var nästan folktomt där, inte som senaste gången jag var där när det fortfarande var julrush och jag höll på och få tuppjuck på allt folk.
Hemma kollade vi på Inglorious Bastards, visserligen andra gången jag ser den men det är riktigt bra. Tarantino kan verkligen det där med att ha bra filmmusik.

Klockan börjar visst bli mycket redan, det som jag verkligen inte gillar med mitt jobb är att börja klockan sju varje morgon. Ännu värre imorgon när jag inte har någon cykel och inget busskort. Jag måste typ gå hemifrån klockan 06.30... Om inte tidigare.

Godnatt, eller jag ska inte sova än, men jag borde.

Hemma i värmen


Det är varmare i frysenDöd snöKallt idag och kallare ska det bli. Men det är otroligt vackert, hela berget skiner och glittrar under solljuset. Och jag tänker hela tiden att det här ska jag fota. Men kan jag det? Nej... För min kompaktkamera är trasig och jag åker inte omkring med en systemkamera. Men jag ska försöka ta lite bilder någon dag i alla fall.

Vi åkte bara under förmiddagen idag, efter lunch bastade istallet jag, Jim, Calle och Erik och tog oss ett par dopp i snön. Det hela hamnade tydligen på film också, får kolla upp det senare. På tal om film så har vi också kollat på Död Snö. Den klassas som den bästa norska-nazi-zombie-splatter film som någonsin gjorts. Frågan är bara... Hur många norska-nazi-zombie-splatter filmer har det gjorts?

Nu är det snart middag och senare blir det lite kvällskidåkning :)

Varm choklad?

Uppdatering 19.28: TV4:s nyhetsankare sa precis så här: "Dubbla långkalsonger i Härjedalen" Kul :D

Vemdalen 21.38


Inte för Djurgårdare

Färjestad kanske förlorade idag, även om det var under Sudden Death. Men jag tror inte det skulle ha ändrat det som jag nu kommer att säga. Vissa skulle kanske kalla det fördomar. Jag kallar det sanning.

Djurgårds fans = Fjortisar

Jo så är det. Det går inte annat än att hata dom. Inte för att dom har gjort något elakt, störigt eller jobbigt mot mig personligen. Mer än att deras lag hela tiden ska vinna när jag är och kollar. Innan matchen gick jag och Stefan runt en stund i Globengallerian och spanade in Djurgårdare. Alla ser ut som jobbigt fjortisar med mössan så långt bak på huvudet det bara går. Det spelar ingen roll om dom är 15 eller 40 år, dom är fjortisar hela bunten. Den varma och härliga värmländska kärleken saknas totalt, det är backslick, ring i örat och mössan på sne som gäller. USCH!

Det är klart det ligger i betraktarens ögon, men låt mig få vara lite grinig. Min fight med Djurgårdens IF går långt tillbaka i tiden. Och om Du är Djurgårdare så kanske du ska fundera på att byta lag. Och om Du är Färjestadare, förlåt att jag stavade det fina lagnamnet fel i ett tidigare inlägg.

Nu borde jag sova med tanke på att vi ska med en buss imorgon klockan 08.00 från centralen.

Niiiight!

:)

 

Det finns visst hopp för en sån som mig trots allt :D

 

Idag har jag tänk hinna med och packa inför Vemdalen, ge blod, förhöra en treförsäljare om iPhone och gå på hockey med Stefan, Djurgården - Färjestad på Hovet. Med min vanliga tur betyder det att Färjestad kommer förlora. Men kanske inte idag? PEPPAR PEPPAR.


Bäst om man blundar


Kanske världens bästa låt

Blunda


2009 - Som jag tror jag minns det


RSS 2.0