En helt ny karriär IIIII

Det här blir nog mitt sista inlägg på ett tag. Imorgon drar lumpen igång och så vitt jag vet kommer det inte finnas mycket tid över till blogging till en börja i alla fall. Vet inte heller om jag kommer ha någon lust att blogga den första tiden, det kommer vara så mycket annat att tänka på. Men vissa har ju klagat lite och sagt att jag inte får sluta blogga... Men ni kan vara lugna för det tänker jag inte heller. Jag tänker bara ta en paus. En månad, kanske kortare, vem vet.

Just nu känner jag ingen lust till att åka iväg. Jag vill ha mer sommar och bara slappa. Men jag kan inte göra annat än att hålla tummarna för att det ska gå bra. Skulle det inte göra det så lär ni märka det här på bloggen :P Men shit det är ju inte så konstigt att jag är nervös. Det som inleds imorgon är ju nyare än nytt.

Jaja nu är det bara att köra. Jag är ju trots allt inte längre än 45 minuter bort från familj och vänner :) Vill ni nåt får ni gärna skicka sms. Men jag kommer nog bara kunna svara kvällstid.

Ha det bra :)

Den sista måltiden



Nu är det slut på den goda maten och dags för att käka bönor och frystorkad mat ^^ Eller kanske inte riktigt så farligt kommer det bli. Men någon restaurang mat blir det i alla fall inte. Så då var det tur att jag fick äta mig en fin köttbit nere vid Telegraf. Det ser kanske jättekallt ut på bilderna men det var inte så farligt att sitta ute. Man kan ju titta på en massa båtar :)

Den sista dagen innan något nytt drar igång

Vad gör man egentligen dagen innan man åker iväg? Borde man vara jätteaktiv och hinna med allt möjligt eller ska man bara va hemma och ta det lugnt. Jag har kört på hemma metoden. Suttit vid datorn, tittat på film och spelat gitarr. Men snart ska jag, mamma, Jim och pappa iväg och äta på restaurang Telegraf. Det är lite kul med restaurang Telegraf för den går typ i konkurs varje år för att ingen hittar dit. Ändå så får den nya ägare hela tiden. Den ligger ganska gömd. Vem tror att det ska ligga en jättefin restaurang bara man passerar ett industriområde och en skog. Men den ligger verkligen fint vid vattnet. Från den kan man se ända in till Stockholm och kolla på alla stora kryssare som kommer in.

Tänk att imorgon inleder jag något helt nytt. Det finns ingen skola att gå tillbaka till längre. Ett helt annat liv från det jag är van vid väntar. Bara nya saker, personer och händelser. Jag kan inte annat än att erkänna att jag är nervös. Vem vore inte det?

Ett tufft liv som mage

Kära magen

Förlåt att jag inte åt något mer än godis till middag. Det blev ju så konstigt med bion och allt. Nu när du har börjat kurra och skicka singnaler till hjärnan om att du är hungrig borde jag kanske hitta nåt att äta. Men det är bara det att jag sitter så otroligt skönt här att jag nog inte orkar det. Jag hoppas du kan förlåta mig och vänta till imorgonbitti då jag ska äta.

Hälsningar din ägare Tomas.

PS. Jag hittade en bild på ett par mackor och ett glas juice på datorn. Fråga mig inte varför jag har det, det finns nog ingen bra förklaring. Men jag kan ge dig den bilden i alla fall. DS.


Dagens

Dagens film: Public Enemies med Johnny Depp i huvudrollen. Stefan och jag såg den i Sickla. Den var bra och spännande. Inte mer, inte mindre. PANG PANG!

Dagens 12-åring: Den lilla killen som hamnade bakom mig i löparspåret idag och tvingade mig att hålla uppe tempot. Man kan ju inte bli omsprungen av en sån liten plutt. Speciellt inte om man ska börja lumpen på måndag. Fast han lyckades ändå hela tiden ligga 5 meter bakom mig. Jag skyller på att han var fotbollsspelare. För är man det så är det fusk. Jag har aldrig varit någon sådan. Fast han la av precis innan mördarbacken den fegisen! Ha! Den tog jag allt!

Dagens mördare: Mördarbacken. Den äkta. Inte den som ligger utanför Nacka Gymnasium. Det är mördarbacken nr 2.

Dagens känsla: Att det inte känns som lördag. Blev förvånad när jag såg en massa människor gå festklädda mot bussarna. Sen kom jag på att det var lördag. Det känns mer som dagen för dagen före lumpen dagen för mig.

Dagens middag: Apelsin MER, sura bilar och en toblerone.

Dagen poet: Carl-Einar Häckner "Till er som mår dålig... Gör inte det"

Dagens Carl-Einar Häckner:



Dagens skratt: HAHHAHAHA :D

Ni har sett den...

Men har ni inte det så måste ni göra det nu. Bra röstomfång har han verkligen.



1:00 :D

Morgonstund

Godmorgon :)

Igår hade jag grillkväll här hemma med Tomas, Magnus och Jonathan. Det var riktigt kul. Vi grillade egna hamburgare som blev jättegoda. Sen fick vi för oss att vi skulle spela pictionary ^^ Haha, det var faktiskt väldigt kul. Så vi satt ute och spelade tills det mörknade. Hur man ska lyckas rita ordet ockupera får förbli ett mysterium. Sen gick vi in och tittade på Arkiv X tills dem drog hem runt halv tre.

Idag kommer mamma och brorsan hem. Såvida inte gotlandsbåten bestämmer sig för att krocka igen. Det känns faktiskt ganska skönt att få hem lite folk igen. Måste bara diska och städa undan lite innan.

Myyys

Det åskar och ösregnar just nu, myyysigt :)

En perfekt låt att lyssna på samtidigt


Filmtips

Nu har jag sett filmen Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö. Det var dålig. Så den filmen är inte mitt filmtips. Har man läst boken innan kommer man tycka den är jättekonstig och tar allting i fel ordning. Så den ska jag sluta prata om nu.

Nu till det riktigt filmtipset. Det är en film som jag har upptäckt på nytt. När jag var i England för 2 år sedan köpte jag några filmer och en av dem var filmen Garden State. Jag minns att jag såg den då en gång och tyckte den var bra. Men sen har jag inte tittat på den förens jag satt på gotlandsbåten på väg till Visby nu i sommras. Jag hade glömt bort hur grymt jävla bra den var! Jag såg den ytterligare en och en halv gång till under gotlandssemestern.

Filmen är gjord utav Zach Braff som är mer känd som killen som spelar J.D i Scrubs. Han har skrivit manuset, regiserat den och spelar huvudrollen. Det är svårt att beskriva vad som är så bra med den. Den är verkligen inte som Scrubs om man tror det. Men den har ändå en massa humor, men humorn är mer lite sorglig och dämpad. (Vet inte hur jag ska förklara).

I korthet handlar den om en kille, Andrew Largeman som lever ett ganska så dystert och ensamt liv. En dag så dör hans mamma och han tvingas åka tillbaka till hans hemstad, ett ställe som han inte har besökt på 9 år.

Vet ni inte vad ni ska se i sommar så se Garden State!!! Eller vet ni vad ni ska se... se då Garden State ändå! Den är lätt med på min topp 5 lista över de bästa filmerna jag sett!


Den ska ni leta efter!




Musiken i filmen är även den helt underbar.


Jogging, bok och film

Det bästa med att vara ute och springa är att när man kommer hem kan man äta en massa chips utan att må dåligt :D Man blir också mycket gladare. Det är konstigt men man blir faktiskt det. Det har ju med endorfinet att göra eller vad det heter. Så egentligen är det lätt värt att plåga sig igenom 25 minuter av jogging.

Nu tror jag faktiskt jag ska ta mig ner till videobutiken och hyra en film. I studentpresent fick jag nämligen boken Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö av min farbror. Jag som läser ca en bok om året bestämde mig för att försöka läsa klart den på Gotland, vilket jag lyckades med. Tog mig till och med inte längre än en vecka! Men sen dess har jag varit väldigt nyfiken på att se filmen.

På tal om film... Jag har världens bästa filmtips som jag måste berätta om. Men jag gör det senare ikväll! Stay tuned!

Musica



Så jävla bra! Lyssnade och spelade sönder den på Gotland men det betyder inte att den är sämre för det :D

Igår

Uppdateringen igår på bloggenblev ju ingen höjdare. Men jag gjorde saker hela dagen. Det skulle handlas och sen skulle jag hinna spela tennis mitt på dagen med Tomas och co. Hade inte spelat tennis på över ett år innan dess så det var riktigt kul. Efter det skulle jag hem och fixa lite innan Stefan, Paula, Jossan och Ludde skulle dyka upp. Under grillningen fick vi även besök av en till gäst. MIn granne Filip på 6 och ett halvt år :P Han verkade verkligen trivas för han hade inga planer på att gå där ifrån. Efter det drog vi in till Baba. Det blev en ganska så lugn kväll eftersom många skulle jobba dagen efter. Förutom Paula då som tyckte om att dricka massa vin :P Men det var en riktigt trevlig kväll :)

Bilder från gårdagen


De fyra vännerna och Filip


"


Yaaaaaayyy! Och ja... Filip fick också en smoothie. Stefan sa dock att han hade gjort den
alkoholfri. Det hoppas jag också för annars kanske jag får besök av
en arg granne idag.


Ludde vet hur man blåser bubblor. Ett av alla hans partytrick.


Det som är det viktiga med den här bilden är att det finns en potatiskrokett kvar :P  Den ser
så ensam ut. Man blir nästan lite ledsen. Hoppas den blev uppäten.

Dagens planer :)

Idag ska bli en kul dag. Ikväll är det utgång på Baba som gäller. Men innan dess ska det bli grillning hemma hos mig med lite folk! Så nu ska jag bara äta frukost och sen ska jag möta upp Stefen vid Coop klockan elva för att handla det som behövs.

Det blev ett kort inlägg men jag hinner inte skriva mer nu. FROUKOAST!

Mitt i natten trubadur

Det är jobbigt att gå och lägga sig när man kan vara uppe och göra saker som man annars inte kan göra mitt i natten om det är folk hemma. Sjunga American Pie så högt man bara kan är t.ex. en sån sak som man kan göra ^^ Vet inte varför jag fastnade för den låten nu, men bra är den.



Men nu ska jag nog sova. Lite trött är jag nog. Måste bara kolla upp så det inte finns några spöken eller monster under sängen först. Wish me luck!

Tråkigt?

Om det råkar vara så att du sitter och har tråkigt just nu och inte vet vad du ska göra så kan jag ge dig något att underhålla dig med i minst en halvtimme.

Titta först på den här musikvideon.



Nu kan du svara på den här frågan:

Vad var det jag nyss såg?



Dagens Outfit



Jag har kommit fram till att om man vill ha en populär blogg så får den gärna gå under en kategori eller två. Som t.ex. modeblogg, receptblogg, fotoblogg eller "jag är besatt av twilight" blogg. Så nu ska jag göra så min blogg i alla fall kan klassa som en modeblogg ^^

Dagens Outfit lyder: Militärkängor modell 90

Okej... Kanske inte helt seriöst men idag har jag faktiskt gått en riktigt långpromenad med dessa kängor. Det bästa är att jag inte fick ett enda skoskav. Meningen är att jag ska försöka gå in dem lite innan lumpen drar igång.
Det är väl inte världens skönaste skor men jag tror inte tygskor skulle platsa så bra mitt ute på en lerig åker någonstans. Men visst går det.
Jag ska tydligen använda skoputs på dem efter varje gång dem har använts. Får se om jag orkar träna på det imorgon ^^


Hemma i mitt Stockholm

Så var man hemma efter den årliga Gotlandssemstern. Har precis jag slagit mig ner i soffan efter att slängt in tvätt i tvättmaskinen och lagat lite lunch till mig själv. Det är mycket man måste klara av nu när jag är ensam hemma några dagar :P

Det är alltid en lite speciell känsla att komma tillbaka till Stockholm efter att man har varit borta ett tag. Till en början känns det nästan som om att jag är en turist i min egen stad där jag går omkring och bär på mina två väskor plus en gitarr. Jag blir nästan lite stolt över mig själv när jag lyckas åka tunnelbanan från Gullmarsplan till Slussen utan problem. Jag mindes hur man gjorde! Men nu är jag i alla fall hemma. Efter en båttur som kostade mig 108 kr, och en busstur från Nynäshamn till Gullmarsplan för 90 kr (!!!) Vet inte riktigt var logiken ligger där någonstans.

Nu är det tänkt... eller var tänkt att jag och Stefan skulle ut och gå. Inte i vilka skor som helst heller. Nej, utan i mina militärkängor som jag fick hem på besökshelgen. Det var tänkt att man skulle gå in dem under sommaren för att undvika skoskav i lumpen. Men har jag gjort det? Nej... Så det är väl dags att börja nu. Problemet är bara det att nu har det börjat regna... Fast jag tror vi kör ändå. Ska bara hänga tvätten först.

Så hejdå varma sköna soffa och hej regn och skoskav!

Nisse

Det var visst kul att blogga märkte jag ^^ Nu dånar åskan utanför fönstret så det passar väl ganska bra att jag sitter här och bloggar lute mer då.

Det är kul att fota. Men jag har varit på gotland så många gånger att jag redan har fotat allt som går att fota... typ. Men nu när jag har ny kamera fick jag hitta på nåt att fota. Det fick bli min systerson Nils. Han fyllde ett år den 1 juli och som present bestämde hans snälla morbron Tomas att sätta kameran framför han och fota utav bara den. Det tyckte jag i alla fall var kul :P

Så nu mina damer och herrar. The one and only... Nisse









"Det där ordet som jag inte ska nämna nå mer"

Jag kom på anledningen till att jag inte tycker om det där ordet som rimmar på bajs. Nu hoppas jag ni kommer börja tycka samma sak!



Hej Sverige

Sitter just nu hemma hos Calle och Erik. Deras övervåning tror jag är minst 109,5 grader... Kanske inte det smartaste att sitta med en dator i knät då :/

Men vad har jag gjort de här två veckorna då. Det har väl blivit lite allt möjligt, minns knappt vad jag har gjort. Fast vissa saker minns jag i alla fall. Som t.ex. när jag gick med på att köra ett litet, kort träningspass med min syster Malin. Jag visste nog inte riktigt vad jag gick med på. På så kort tid som möjligt skulle man göra 40st upphopp, 30st sitt-ups, 40st av en öving som jag inte vet vad den kallas, men den går ut på att man står upp, hoppar ner och gör en armhävning och sen ställer sig upp igen. Till sist var det bara 40st hoppande utfallssteg. Det går väl an att göra det en gång men när man äntligen var klar med alla övningarna skulle man bara göra om allt 2 gånger till!
Jag tror seriöst aldrig jag har haft en så otrolig träningsvärk i mina ben i hela mitt liv efter det lilla passet. Under några timmar dagen efter kunde jag nästan inte göra något annat än att bara ligga ner, jag fick typ rulla omkring för att komma någon vart... Fast det är ju ändå skönt att ha träningsvärk, så det gick :) Men efter att ha klarat av det där så tror jag inget i lumpen kan va värre ^^

Vecka 29 på gotland går annars under namnet "Stockholmsveckan" Det går ut på att hela stureplan flyttar till gotland en vecka för att festa järnet. Det är minst sagt fascinerande. Allt fördomar och historier man har hört om brats stämmer dem här veckan. Men det finns mycket nöje i det också. Att bara stå nere i hamnen och titta på alla brats som springer omkring bland sina lyxbåtar är nästan lika kul som att gå på zoo :P
Fast igår var jag, Calle plus en del annat folk ute på stan. Det var kul även om det inte går att komma in någonstans. För det första så kostar inträdet någonstans mellan 400-500 kr. Ingen aning vad en drink kan kosta då... Är man bara 18 år också blir det nog ännu svårare. Men det är mycket folk på stan så det är kul ändå.

Orkar inte skriva mer, det är lite varmt här. Åker hem på tisdag. Kommer ha hela huset för mig själv ända fram tills på lördag :D Det är najs! Ööööö... jag hatar ordet "najs", men jag börjar använda det mer och mer märker jag... Inte bra... jag ska försöka glömma bort det nu, det ska i alla fall aldrig mer få användas på denna blogg. Punkt slut. Slut punkt.

Borta


Gotland

Imorgon åker jag bort igen och en här gången bär det av till Gotland :) Det är alltid skönt att åka till Gotland, då är det verkligen sommar. Vi brukar åka dit varje sommar i ca 2-3 veckor och träffa vänner och släkt. Så imorgon klockan 07.30 går båten från Nynäshamn. Jag vet inte exakt hur länge jag kommer att stanna. Men jag skulle gissa att jag kommer hem den 23:e juli. Men jag har inte bokat hemresan än. Men jag vill hinna hem än stund innan jag ska in i lumpen den 27:e så jag hinner träffa kompisar och varva ner lite.

Eftersom min sommar är ganska kort på grund av lumpen så har jag känt att jag inte skulle vilja va borta allt för mycket. 2 veckor på Gotland tyckte jag nästan var för mycket. Men det ska faktiskt bli väldigt skönt att komma iväg nu. Det finns inga krav när man är där utan man kan bara koppla av, inte behöva tänka på en massa saker eller känna att det finns saker som man måste göra.

Om det blir något bloggande där ifrån kan jag inte lova. I stugorna där vi bor finns det inte och vi har inget trådlöst. Men kanska hinner jag låna en dator någongång hemma hos någon eller hitta ett öppet nätverk någonstans. Förra sommaren hittade vi ett sådant mitt ute på gräsmattan ^^ Det fungerade inte inne i huset men gick man ut på en speciell plats på gräsmattan fick den kontakt. Så där satt vi och kollade på Kenny Starfighter klipp på Youtube minns jag :P Sen ska jag ju ha blogglust också. Men bloggar jag så bloggar jag... Och gör jag det inte så gör jag det inte. I så fall hörs vi igen senare.

Hejsvejs lingonfejs!

Konsten att packa en bil

Att resa till gotland med pappa betyder också att man måste packa en bil... En bil som ska innehålla allt man kan behöva i cirka 2-3 veckor. Det betyder inte bara att man ska packa den med kläder, badprylar och oss själva. Det ska även med gitarrer, vindsurfingprylar och ibland en Calle och en Erik ^^

Det här är en film och bilder från förra året när vi skulle åka hem. Först skulle vi ta oss från Tofta in till Visby för att lämna av gotlänningarna Calle och Erik. Då minns jag att det var ganska trångt i bilen, speciellt när man även tar med sig saker som grillkol (?)... Men den stora boven är alltid pappas alla vindsurfingprylar. Men det har gått alla 18 år jag varit med så det ska väl gå en gång till.





Da Caaar

Erik och Calle

Jag bet min tunga när du log

Det blir lätt lite bloggtorka nu på sommaren. Jag gör inget speciellt. Alla dagar ser ungerfär likadana ut och att skriva samma sak varje dag är inte så kul att läsa. Men jag kan skriva vad jag har gjort idag och så kan ni på ett ungefär säga vad jag gjorde igår eller imorgon.

Idag har jag först tagit det lugnt hemma och spelat The Sims 3, haha ^^ Jag har inte spelat The Sims serien sedan jag spelade 1:an för väldigt många år sedan. Men nu blev jag så sugen på att testa 3:an så det gjorde jag. Barnsligt roligt faktiskt :P
Efter det gick jag och tränade, något som jag inte hade gjort på två veckor. Men det var skönt :)
Nu på kvällen cyklade jag, Magnus och Tomas iväg till Trollan och badade. Det finns nästan inget bättre än kvällsdopp. Det är jätteskönt i vattnet och man blir sval efteråt. Sen åt jag middag när jag kom hem och kollade på ett minnes program om Michael Jackson. Och nu sitter jag här och tittar på tv.

Det var min dag det!

RSS 2.0