Pip pip

Mamma har påskpyntat. Jag kan ju inte bli annat än stolt när jag får se konstverk som jag har skapat en gång i tiden. TOMAS står det mitt på bröstet så att ingen ska missa att det är jag som har skapat denna kyckling.

 

Något annat jag upptäckte idag var att påskmusten smakar jättesött. Jag som trodde påskmust och julmust var samma sak, och det är det väl också? Minns inte att julmust är så sött. Det var för sött, inte alls gott. Eller jo det var ju gott men inte sådär jättegott :/


Please allow me to introduce myself


Gråväder

 

Jag är otroligt rastlös just nu men vet inte vad jag ska göra. Känner mig för slö för att orka ta tag i någonting. Igår var jag ute med jobbet och käkade på kinakrog för att sedan hamna på Söderhof, det var trevligt :) Det är så skönt nu att veta att nästa vecka jobbar jag bara fyra dagar och veckan efter det bara tre :) Sen ska väl våren ha hunnit få grepp om snön ordentligt.


Sleep Sheep

Borde jag sova nu? Ja. Göra jag det? Nej. Vet inte varför jag är så pigg ikväll för, jag har faktiskt försökt att somna utan något vidare resultat. Jag vill ut och fota, vill ha mer bilder på bloggen. Men jag är så trött på att fota naturbilder, det blir bara samma tråkiga sak om och om igen. Skulle hellre gå ut och fota skitiga förortsbilder. Men för sista gången så säger jag att det ska bli mer bilder på bloggen. Mindre text och mer bilder, om det så betyder att jag kommer fota ett hål på en strumpa där stortån tittar fram. Ska börja med att leta fram min ganska nya kompaktkamera som jag tycks ha trollat bort redan. Den ska ligga här någonstans, tror jag... Systemkameran har jag i alla fall koll på var den gömmer sig.

 

Tänkte på en annan sak. När man inte kan sova räknar man ju får. Har det att göra med att Sleep rimmar på Sheep? För egentligen skulle man ju kunna räkna kängurur, vilket är mer logisk eftersom dom faktiskt är mycket bättre på att hoppa. Men Sleep rimmar ju inte med Cangaroo. Cangaroo rimmar ju bara med Winnie the Pooh, och Nalle Puh har ju verkligen inget med det här inlägget att göra. Eller jo han brukar ju i och för sig drömma mardrömmar om Heffaklumpar.

 

Jag kanske är lite trött nu.


Yrkesskada

Att det helt random och utan någon som helst betydelse poppar upp en massa efternamn på folk i mitt huvud när jag lägger mig och vilar.

Fötterna på bordet

Klockan är inte mer än 14.40 och jag har redan varit hemma i en halvtimme. Nu har jag ju en hel eftermiddag och kväll som jag måste fylla med något att göra :O Jobbigt med fritid.

På väg hem gick jag förbi en liten flicka som frågade vad jag hette. När jag svarade snällt fick jag ett "jaha" tillbaka och hon lät jättebesviken. Krävande ungar.

"Ohhhh"

Såg precis ett av dom mest spännande Lost avsnitt på bra länge. Det märks att det bara är nio avsnitt kvar innan serian är slut. Äntligen börjar svaren komma :) Spännande ^^

Dagens pryl


Dagens pryl är inte mitt huvud även om jag lyckades peka på det när jag tog denna smickrande bild. Dagens pryl är något så spännande som en nordeadosa (nä jag har inget bättre att blogga om tyvärr). Med den kan man betala räkningar och köpa tågbiljetter med bland annat. Mycket spännande. Haha.

Öhhhh... jupp.

Multitasking

Jag försöker titta på Boston Tea Party samtidigt som jag spelar nåt spel på nätet och följer kvartsfinalen mellan Färjestad - Skellefteå på radio. Det går inge vidare, jobbigt att hockeymatchen är så otoligt spännande just nu och jag gärna vill se BTP...

Jag lägger ner spelet.

Brum brum bil


Det börjar äntligen bli skönt att köra bil på jobbet. Slippa hoppa ur bilen eller öppna dörren för att nå fram till brevlådan. Nu är det nästan så att det bara är att glida fram till brevlådorna, så som det ska vara. Idag blev jag skickad till Eriksvik och det var riktigt skönt att glida omkring där. Slutade 14.30 också, det får väl anses som tidigt ^^ Det blev till och med träning efter jobbet, det var inte igår. Fast mitt gymkort hade gått ut, men jag fick träna ändå. Nu ska jag bara fundera på om det är värt att köpa ett nytt.

Det var det jag ville säga. BAM!

8:e gången gillt

 

Äntligen SM-guld till Hammarby :)


Det sa pang

 

Nu ska jag lära er något så lyssna noga. När en dator helt plötsligt dör samtidigt som den ger ifrån sig en ljudsmäll och en fin gnista så är det inte ett bra tecken. Att det sedan börjar lukta bränt i mitt rum gör inte saken bättre.

 

Jag brukar nästan aldrig använda datorn i mitt rum för den tar 100 år att starta och går i snigelfart när den väl är igång. Men jag var på tentapup igårkväll på KTH och åkte sen hem till mamma i natt och min bärbara låg hos pappa. Så då slog jag på min tröga stationära i mitt rum.

Den höll väl i ungefär i 20 minuter innan den sa pang. Jag vet inte varför det hände, lite läskigt. Men det är i alla fall nätaggregatet som har pajjat. Som tur är så är hårddisken intakt. Annars är det väl inte så mycket att spara på. Jag sörjer i alla fall inte.

 

Nu sitter jag och tittar på SM-finalen i bandyn. Hoppas Hammarby lyckas vinna i snökaoset! Det är på tiden att dom vinner.


"Kon har sju sidor"

 

Jag är bra trött nu och ska sova. Kanske en bidragande faktor till att jag ligger här och asgarvar åt det här ljudklippet.

Godnatt


Drömlogg

Natten 190310:

Anna Skipper plockar ut en klump öronvax från mitt öra.
Hon undersöker vaxet och hittar avocadorester i klumpen.
Det är inte bra eftersom det tyder på att jag är allergisk mot jordnötter.
Jag säger att det inte kan stämma eftersom jag precis hade ätit en snickers.

???

En skål uppäten yoghurt



Oh yes

Användbar kunskap


Världens bästa program måste ju vara "How it's made" på Discovery Channel. Det finns ju inget som är roligare än kolla på en massa maskiner som tillverkar saker :P Jag blir kanske inte så smart, men jag vet i alla fall hur färgpennor tillverkas.

Dygna

Jag vet inte riktigt varför jag bloggar nu... Men om jag är uppe en timma till så har jag varit vaken och i full fart i 24h. Men just nu lockar sängen mer. Stefan fyllde 20 i natt. Det firade vi ute på stan. Det var kul :)

Nu vill jag sova. Godnatt :)

The face of...



...friday

Något som är sjukt är Fredagar + SVD + Ormingeringen = 38 lådor. Sjukt... Men jag överlevde med litemycket hjälp. Nu ska jag ta ut dom allra sista krafterna på 20 årsfirande och utgång. Imorgon får det bli en zombielördag. Dvs vila, tv-spel, låååång frukost, slappa, sitta på röven och inte göra ett skit. Aj Lajk!

Van the man

 

Idag hade jag Van Morrison i lurarna. Det är sommar och semestermusik för mig. När jag gav mig ut i solen på en cykel kändes det nästan som det också... I kanske fem sekunder. Inte illa.

 

Lyssna på sommar här!


Föda

Jag vill ha mat. Det är inte ofta jag klagar högt men just nu är det så. Smöret är slut så jag kan inte göra några mackor eftersom smöret är väldigt viktigt. Youghurten har jag redan ätit upp. Bananer har jag ätit två stycken, det räcker. Jag skulle kunna börja koka pasta men då skulle det inte bli mycket mer än pasta eftersom pappa inte har kommit hem än med det som krävs för att göra carbonaran. Sen är det slut på mat.

The face of...

 

...monday


En lagom 3:a

Det blir en liten 3:a. Jag skulle sakna känslan av att skriva meningslösa, ej grammatiskt korrekta och lite lagom torra inlägg annars. Bloggen kommer visserligen gå på halvfart en stund framöver, men det har den väl kanske alltid gjort egentligen. Så räkna inte med att bli översköljda med nya och smarta inlägg. Bloggen drivs inte av en raketfysiker. Men ger du mig 10 minuter så ska jag kanske kunna förklara pq-formeln för dig.
Nej den här bloggen drivs av en snål brevbärare som inne på sitt rum med sin gitarr inbildar sig att han har världens bästa sångröst. Det är den nivån vi ska hålla här.

Hur inleder vi ett nytt bloggår då?

Tandborste, 9 mm tandkräm, 24 cm tandtråd och 9h 14min sömn

Lagom

Är det dags att ge sig av?

Idag är det ett år sedan jag satt framför samma datorn som jag sitter vid nu, antagligen i samma säng som en förkyld Tomas vilar rumpan på just nu och skrev följande text:

"Ja... Då var det time för mig att testa det här med blogging. Har faktiskt funderat på det ett bra tag till och från men det har aldrig blivit av. Men nu i veckan så skapade Ludde sin första blogg och då tänkte jag att jag kanske också ska satsa, han måste ju få sig en konkurrent :) Så besök Luddes blogg också http://kasperochkompani.blogg.se/

Jag har tänkt och man måste ju klara av att skriva minst ett inlägg om dagen, och det kan väl inte vara för svårt?!? Jag tror jag är ganska bra på att skriva saker om ingenting så vi får väl se om jag lyckas :P Men jag måste först och främst lära mig lite om det här med bloggdesign, för just nu spyr jag på de färdiga mallarna som finns^^ Fast det får bli senare kanske, för nu måste jag verkligen sätta igång med samhället. Känns bra att vi har hållit på i över en månad med det här arbetet och jag började arbete i måndags...

Jaja, välkomna i alla fall till min första blogg!
"

Det jag kommer skriva nu är jävligt seriösa funderingar så jag ber dig läsa dem noga. Ta bort fingret ur näsan och hörlurarna ur öronen och koncentrera dig på följande text istället.


Ett år är ganska lång tid och det är nu det börjar bli lite läskigt för nu kan jag läsa vad jag gjorde och tänkte för exakt ett år sedan. Det är både jävligt roligt men också läskigt. Jag måste säga att jag ändå har gjort ett bra jobb med bloggen och ni är ju i alla fall några stycken som tittar in här och läser. Men det känns ändå som om den främsta anledningen till att jag har bloggat har varit för att det har varit en kul grej och det har bara rullat på utan någon vidare plan. Men nu sitter jag ändå här och funderar på om jag ska lägga ner? Ettårs kalaset känns ändå som ett ganska fint tillfälle att avsluta på.

Jag har inte så mycket att skriva om just nu som det känns som jag hade för ett år sedan när bloggen var ny. Även om jag fortfarande tycker det är ganska kul när jag väl kommer på nåt bra att skriva. Så jag sitter här nu och funderar på några varianter.

  1. Att lägga ner helt. (Med chans/risk att jag kommer tillbaka någongång)
  2. Att fortsätta som vanligt.
  3. Att fortsätta fast minska på uppdateringarna och bara lägga in nån bild ibland eller annat skit som jag känner att folk är tvungna att se, lyssa eller läsa.
  4. Börja Twittra istället, det är mindre krävande men också mycket tråkigare.
  5. Dra mig tillbaka och satsa på Farmville på heltid.
Jag ska fundera lite mer. Är hemma från jobbet idag på grund av kraftig förkylning, vill inte smitta ner folk eller förvärra min sjukdom för den delen. Istället så ska jag sikta på att bli frisk och fundera på den djupa frågan om att blogga eller inte.

En tedrickande, nässprayssprayande och norig Tomas hälsar hejsålänge

Gitarrspöke

 

Igårkväll när jag skulle sova spelade min gitarr utav sig själv. Jag hade ställt den på andra sidan utav rummet och när jag låg och läste hörde jag plötsligt hur en av strängarna plingade till. Jag försökte ignorera det men efter bara någon minut så plingade en till sträng till, en annan den här gången. Då gick jag upp och ställde gitarren på ett nytt ställe. Den lät inge mer den kvällen.


Gitarrer är visserligen gjorda av trä som är ett levande material och spänningar kan säkert göra att en sträng plingar till. Men det var lite kusligt att det hände två gånger på raken med två olika strängar. Det har jag aldrig varit med om förut. Får vänta och se om jag får några mer signaler från mitt gitarrspöke.


RSS 2.0