PET-flaskor för pant


Hej bloggen.

Jag har intagit fosterställning i soffan och försöker skriva det här inlägget med en hand, det går segt. En kort men hektisk vecka har det varit som kan sammanfattas med HM-kataloger, Göteborgare och HM-kataloger. Idag jobbade jag nonstop i 10 timmar och nu känns det som om min högerarm ska ramla av, jag funderar på om det är bra träning att lyfta ca 400 kg post på en dag eller om det bara leder till förslitningskador och amputation av armen vid 20 års ålder.

Min (Tomas nr.1) och Tomas nr.2 kompis Gustav (Glenn) från Göteborg har också varit på besök vilket har lett till att så fort jag har jobbat klart har haft fullt upp även efter jobbet. Vi har hunnit med både bowing, bio och en del annat. Det blev Avatar 3D på bio. När den var slut tyckte jag inte att den hade varit så jättespeciel, även om jag tyckte den var bra. Men idag när jag stod och filosoferade bland postskåpen slog det mig att filmen faktiskt satt kvar i min hjärna och att den kändes ännu bättre idag när jag tänkte tillbaka på den. Så det var faktiskt en riktigt bra film.

Ikväll eller i natt ska jag sova länge, det har blivit ganska sena kvällar nu i veckan. Nu är jag ledig i en och en halv vecka. På söndag bär det av till Vemdalen, får hoppas jag inte kommer hem med köldskador bara ^^

Visste ni förresten att det har skett ett nytt mord i Midsomer? :O

Ledighet!

Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gatan som plogbilen glömde

Det är ett i-lansproblem att sitta och klaga på att jag är snål och inte veta vad jag ska göra av mina pengar, men nu tänker jag göra det ändå. Jag håller för en gångs skull på att övervinna min snålhet och försöka komma på något att köpa. Efter både lön och julklappspengar är jag sugen på att köpa något extra för en gångs skull. Även om det är ganska fint när pengarna ligger stilla och fina på banken. Men nej nu ska jag faktiskt köpa något. Problem är bara det att jag vet inte vad. Det kanske får bli en ny mobil, det är den enda jag kan komma på som jag kanske kan behöva. Eller egentligen behöver jag ju inte en, men ändå... Som sagt, i-landsproblem.

Något som däremot är ett problem är att jag bor på gatan som plogbilen glömde. Det går knappt att ta sig fram med bil och tidningen har inte kommit vilket antagligen beror på att den inte kommer fram. Nu låter det som att jag bor långt ute på landet, men det gör jag ju inte. Jag bor i ett vanligt radhusområde. Alla vägar är plogade förutom vår...

Julklapp


Jag är högerhänt även om det inte ser ut så. Datorn spegelvänder bilderna och jag glömde bort att vända tillbaka den här. Men det vore lite coolt att vara vänsterhänt också.

 

Idag har jag lekt en del med min ritplatta som jag fick i julklapp, och nej ni kommer inte få se vad jag har ritat. Ni vill nog inte se. Min talang kan göra er för avundsjuka. Hmmm jo så är det. Men den är bra till mycket annat än att bara rita. Nu skulle jag kunna ge några exempel på vad den är bra till. Men det orkar jag inte. Vissa har ju klagat på att jag har blivit väldigt bra på att säga A men inte B här på bloggen. Let's keep it that way for now ^^


Juldagen

Vakna
Äta frukost
Titta på film
Äta choklad
Dricka julmust
Äta choklad
Titta på film
Dricka julmust
Äta choklad
Titta på film
Äta middag
Äta choklad
Dricka julmust
Titta på film
Äta choklad
Dricka julmust
Titta på TV
Börja få dåligt samvete
Äta mer choklad
...

Det är väl okej på juldagen antar jag :)

God Jul

 

Min första present idag har jag fått av min bokhylla, eller av mitt dåliga minne. Det beror på hur man ser det. Jag skulle städa lite bland alla gamla studentkort som låg kvar där, gissa om jag inte hittade totalt 1500 kr som jag hade glömt bort (!!!) i olika kuvert. I ett helt halvår har dom legat där, haha. Den var en bra dag att hitta dom på tycker jag. En liten extra present.

 

Idag är planen att efter Kalle Anka åka till min faster för att äta middag och öppna presenter med släkten. Det brukar betyda att vi börjar öppna presenterna runt åtta tiden och håller på i några timmar. Det går an idag men när jag var liten var det en förjävlig väntan på dom där presenterna.

 

GOD JUL!


Cup

 

Det är något med hans skrik som känns äkta ^^


Sammanfattat med ett finger

Tumme ner:
  • Moped i -12° C
Tumme upp:
  • Varmt kaffe
(På tal om tumme... På hemvägen slog jag i den på något konstigt sätt och nu känns det som att jag har stukat den lite, men bara lite)

Name the day

Idag har jag tydligen namnsdag, och jag är nog den som bryr mig minst. För bra många år sedan fick jag ett par strumpor på min namnsdag, mer party än så har det aldrig blivit. Men för ovanlighetens skull så kan jag väl gratta mig själv och skriva lite awsome saker om den här dagen och mitt namn.

  • Den 21 december, eller Tomasdagen är den dag då man får smaka på julölen. För att kolla om den är okej liksom. Det säger min mamma i alla fall. Hon har för övrigt inte grattat mig än. Men det är det bara en person som har gjort, två om man räknar med mig.
  • Idag är även årets mörkaste dag eller vintersolståndet som det kallas. Det kan man ju se på två sätt. Antingen att det är just årets mörkaste dag. Eller att det är dagen då allting vänder och blir ljusare igen. Så det kan ni ju tacka mig för.
  • Enligt Wikipedia är Tomas ett förnamn och ett mansnamn. Annars hade jag ju varit lite blåst. Men det står också att det har funnits 10 kvinnor som hette Tomas, ingen hade det som tilltalsnamn dock.
  • Tomas kan stavas Thomas. Men det är fel. Även om det är vanligast. Men fel.
  • Tomas betyder tvilling på ett annat språk.
Nu får det vara nog.

Shine

 

Remember when you were young,
You shone like the sun.
Shine on you crazy diamond.
Now there's a look in your eyes,
Like black holes in the sky.
Shine on you crazy diamond.

 

Idag önskade Mange Schmidt Pink Floyd's "Shine On You Crazy Diamond" i Musikhjälpen.

Det trodde jag inte om någon som vanligtvis rappar om hur allt är glassigt.


Det här inlägget handlar inte om en höna


Min blogg ba: Toooomas jag vill ha bild!
Jag ba: OK


Jag tycker att jag är ganska bra på att planera, ändå så ger jag mig ut lördagen innan julafton för att köpa presenter, utan någon riktigt bra koll på vad det egentligen är jag ska köpa. Men idag lyckades jag och Calle från gotland faktiskt hitta presenter. Jag lyckades till och med köpa allt, det känns skönt. Det var bara inne på Åhlens skivavdelning som mitt huvud började snurra av allt folk, så där blev det inget långt besök.

Ikväll ska vi iväg på någon KTH fest. Vet inte riktigt vad som väntar men det lär bli kul.

Som att gå på lina

Den 17 december 2009 kommer jag alltid att minnas. Det var dagen då bussar ställdes in i Nacka, bilar körde av vägen och en rejäl snöstorm drabbade Stockholm. Men det som gör att jag kommer att minnas den är att under den värsta stormen sitter jag på en moped och hoppas på att det jag kör på fortfarande är en väg.

Det är nu när jag är hemma och får se allt kaos på tv som jag fattar vilken jävla bedrift jag och en del andra på mitt jobb lyckades med idag. Det är nog bland det läskigaste jag har gjort att sätta mig på en moped fullastad med post för att köra sträckan Orminge - Gustavsbergs Hamn. Jag såg inte mer än 10 meter framför mig och jag fick ha skorna nere i marken hela tiden så dom kunde agera stödhjul. För det var riktigt nära flera gånger att jag skulle välta. Oplogat, spårigt och usel sikt. Men jag lyckades ta mig fram med livet i behåll även fast jag en gång lyckades tappa balansen vilket resulterade i en 180 graders sliring över på motsatta körfältet. Det är bara tur att det inte kom någon bil just då. Som tur var klarnade det upp senare och hemresan blev inte lika dramatisk.

Jag gillar snö, men att sitta på en moped under en snöstorm undviker jag gärna. Det var lite som att gå på lina.


Det står munspel på min önskelistaVarför har jag under dom senaste dagarna gått runt och funderat på att jag vill ha en ny mobil. Jag behöver ju egentligen inte en. Speciellt inte en iPhone eller HTC. Ändå är det dom enda mobilerna som jag skulle kunna tänka mig just nu. Men det är ju helt onödigt! Eller? Om jag skulle flytta hemifrån skulle det vara mer aktuellt eftersom då kunde jag köpa mig en ny mobil och veta att jag kommer ha användning för den. Men nu lär inte det hända på minst ett halvår. Nu blir det mer en leksak? Eller? Eller? Eller? What?

Jag undrar om det här har något med att jag fick min första lön idag, det började liksom krypa lite extra i fingrarna.

Vit jul


Trots att det gör mitt jobb svårare så blev jag ändå otoligt glad över att det var vitt ute idag när jag vaknade. Det var till och med skönt att cykla till jobbet kvart i sju imorse, bästa sättet att vakna på. Men det absolut bästa är att meteorologerna på tv och radio säger att snön kommer vara kvar ända fram till julafton. Om jag inte minns helt fel var det ett tag sen det var snö på julafton.


Slapp

Jag har fått ont i halsen, det var ett tag sedan jag var förkyld så det är kanske dags att få sig en släng av snor och en massa koppar te. Igår var det jobbfest på Ballbreakers med femkamp och middag. Mitt lag förlorade visserligen även om jag lyckades komma två på bowlingen.

Idag har jag inga planer och det känns otroligt skönt. Sitter och glor på slalom från Åre just nu. Vill också upp till fjällen, hoppas på att det blir Vemdalen vecka ett för mig. Vill se snö.

Uppe på övertid

Fullt upp har jag haft i veckan, idag har jag t.ex. jobbat 10 timmar, rusat hem för att sen hinna in till stan och träffa Jossan och Paula för att dricka lite vin och prata :P Det var kul även om jag inte minns riktigt vad vi pratade om, jag var trött, jag är trött. Nu ska jag sova. Borde egentligen ha gjort det för ett bra tag sen.

Zzzz

Tankeverkstad

Det här är en bild på mig själv när jag jobbar och tänker på framtiden.
En fin bild om jag får säga det själv. Jag tror det märks att jag förtjänade mitt VG i bild från högstadiet.

Nu när det är klimatmöte och allt borde jag egentligen tänka extra mycket på miljön, speciellt när jag gasar och ser varvmätaren närma sig 4000. Men det har jag inte riktigt tid med. Det som jag däremot har ägnat tankar åt idag är min framtid. Bara för att jag har kommit på vad jag tror jag vill satsa på så blir det inte färre frågor för det. Då måsta jag bestämma mig för när vill jag börja plugga? Var vill jag plugga? Hur ska jag gör det? Jag har en massa teorier och tankar som jag får spara till ett annat inlägg. Dödstrött nu, har varit det sedan tio tiden. Alltid skönt med måndagen avklarad i alla fall. Resten av veckan brukar faktiskt rusa förbi, miljövänligt eller ej.

Luckor

Jag tror jag har lagt ner min julkalender... Eller? Jo det har jag, jag glömde bort den. Den är bortglömd.

På tal om julkalendrar så tror jag det här är första året som jag inte har en enda julkalender att öppna. När jag var barn var det flera stycken. Det var den vanliga TV och Radio kalendern, en chokladkalender, Kalle Anka, Bamse och några reklam kalendrar. Det fanns säkert fler. Förra året hade jag bara en chokladkalender och i år har jag ingen. Jag kan inte säga att jag sörjer dom där chokladbitarna som nog mest består av rester som har hamnat på golvet, och sen skrapats upp och tryckts ner i små former för att få dom att åtminstonde se lite roliga ut.

Rastlöshet

Ikväll har jag varit drabbad av en otrolig känsla av rastlöshet. Kanske för att det är lördag och jag har inte haft några planer, och inte har jag orkat ta tag i något heller. Men jag brukar inte drabbas så hårt av rastlöshet av det annars. Men ikväll känns det som att jag bara vankat omkring här hemma utan att komma på något att göra. Jag har visserligen varit i Forum idag men utan att få något uträttat. Där blev det mest till att driva omkring och konstatera att jag är en snål jävel som aldrig köper något åt mig själv. Inga julklappar blev det heller, måste fundera på vad jag ska köpa lite mer.

Nu ligger jag i sängen och ska läsa lite, det var tillslut det enda jag kom på att jag kunde göra. Imorgon är det andra advent redan. Tanken på att man snart ska köpa julgran känns minst sagt lite skum.

Nu kom jag och tänka på särskrivningar.

Lisa fick en skum tomte att smaska på.

Lisa fick en skumtomte att smaska på.


Jag minns att jag i högstadiet höll jag på att garva ihäl mig åt den meningen när vi gjorde något papper om särskrivningar under en svenskalektion. Humor för en 14 årning. Jag är fortfarande usel på särskrivningar.

(Sidospår)

Godnatt!

Mitt liv

I natt drömde jag att jag parkerade postbilen utanför ett hus och undertiden jag var inne och delade ut posten kom polisen dit och gav mig böter för jag hade felparkerat. 800 kr för att vara exakt. Jag blev sur och drog igen en dörr framför polisens ansikte. Vad det var för en dörr är jag inte säker på.

Det var en hemsk mardröm.

Den sägar ganska mycket om vad mitt liv kretsar kring just nu.

Post och pengar.
Att bli av med pengar skulle ju vara det värsta som kan hända.

hehe

Men idag har varit en bra dag.

December 3Jag får ju inte glömma bort min julkalender.

Min hjärna är helt tom så jag kommer inte på någonting.

Lyssnar mycket på Muse just nu, bra skit. Perfekt "dela ut post" musik är det också.December 2

 

 

 

Klockren

"papapapa pokerfejs papapa pokerfejs mamamama"


Julkalendern: December 1

 

 

December är räddad!

Inte superhjältejul räddad, nej det är jag som ger er årets julkalender!

Uppföljaren till studentkalendern är här och succén är ett faktum!

Varje dag ger jag er en spännande present? bild? sak? thing?

Jag vet inte.

Det kan ju inte bli annat än en (flopp) succé.

 


COPYRAAJT

Jag har fått klagomål och ska därför ställa allt till rätta

Bilden i förra inlägget snodde jag från Luddes Facebook.

Han har en blogg

http://kasperochkompani.blogg.se/

Den uppdateras aldrig

Men rätt ska vara rätt

Bilden var Luddes

Sen vem han har snott den av kan man ju undra

RSS 2.0