28 feb

 

Den här helgen får jag väl klassa som en slapphelg. Idag var dock jag och mamma nere en sväng till gymmet men ingen av oss hade varken lust eller ork till att stanna länge där. Jag har fått känslan av att jag har en förkylning på gång :/ Det borde egentligen vara dags nu med tanke på hur länge sedan det var jag var förkyld *peppear peppar*. Efter gymmet drog jag istället hem till Tomas och käkade hamburgare och spelade tv-spel. Tur att jag rör mycket på mig under veckorna.

Imorgon är det Mars. Våren är ju på gång nu.

Stackars

Det är ju inte så kul att Sverige har åkt ur OS-hockeyn. Men just nu lider jag nog mer med finnarna... 6 - 0 efter 15 min... Ojojoj

Kent på en torsdag

Igår va ju en lite lustig men bra dag. Det börjar med att jag kommer hem och vi har ingen ström på grund av att några byggarbetare längre ner på gatan hade tabbat sig. Jaha, tänkte jag och gick och la mig på sängen. Men då ringde Ludde och under samtalet kröp det fram att hans "compis" Jacob, som jag också har träffat ett par gånger tidigare hade en biljett till Kent på Annexet över samma kväll. Sen blev det inte så mycket ligga på sängen längre. Några timmar senare var vi inne i stan och såg en riktigt bra konsert. Så det var en riktigt bra torsdagsbonus! Lite som kakor på en måndag, fast bättre :)


Hockeymorgon

Gooodmooorgon :) Lyssna på det här! Jag har sovmorgon idag :D En sovmorgon som jag inte glömmer bort att jag har den här gången. Det betyder att jag börjar så sent som 08.30. Nu ligger jag här i sängen och tittar på Sverige - Slovakien. Det är inte helt fel, även om sverige ligger under just nu. Det är ju även löning idag, det gilla jag.

Ha en bra dag!

Som i filmerna man ser

Senaste film jag såg på bio var Avatar tror jag? Minns inte riktigt. Det var ett tag sedan. Jag har fortfarande en massa pengar kvar från både studenten (evigheter sedan) och födelsedag (också evigheter sedan). Börjar känna att jag måste använda upp dom nu. Men det jobbiga är att jag kan inte komma på någon film jag vill se. Det är ingen film på bio just nu som är en sån där måste se film. Även om många av filmerna verkar bra. Snart har Alice I Underlandet premiär och den måste jag se. Tim Burton brukar ju sällan misslyckas. Jag kanske ska leka bioroulette och bara blunda och peka på en film. Har jag tur så blir det Lilla Spöket Laban - Bullar och Bång, har jag otur kanske det blir Twilight.

Nej usch hemska tanke.

Reklam (på svenska)


Köpte mig en Snickers idag när jag tankade bilen. Nu upptäckte jag den här reklamen. I framtiden ska jag hålla mig till bananer.

Detta fält måste fyllas i

Måste bara säga att jag faktiskt har haft en riktigt bra måndag. Det skulle man inte kunna tro när man är tvungen att åka moppe till Gustavsberg i -15 grader. Men det värsta som kan hända är ju faktiskt bara att man tvingas amputera ett par fingrar. Det kan dom säkert fixa snabbt på vårdcentralen när jag ändå ska in och lämna lite post. Bara det går fort, jag har ju faktiskt ett jobb att sköta.

 

Nej men seriöst så har det faktisk varit en bra dag. Ingen stress, lite post, slutat ganska tidigt och en sol som faktiskt värmde min rygg lite. Jag tror den gjorde det i alla fall...? Nu bestämmer jag att den gjorde det. Jo...


Mycket fin låt

 

Om jag kunde spela piano skulle jag spela den här låten. Nu kan jag ju inte spela piano så värst bra så då får jag sitta här och önska att jag kunde spela piano bättre. Eller så får jag öva... Jo...


Sova?

Julen är inte bara utkastad, snart är den begraven också...

Nu ska jag försöka mig på det svåra att somna utan trötthet. Det kommer inte gå så vidare bra tror jag. Det blir till att läsa tills jag känner mig lite trött och sen hoppas på det bästa.

Det känns som det var något annat jag skulle säga men nu sitter jag bara här med öppen mun och kommer inte på vad det var. Godnatt kanske?

Godnatt, kanske?

Rocket Science


Såg precis klart filmen Rocket Science. Om man bara accepterade att den var lite udda och egen så var den bra. Den förde tankarna lite till Juno, humorn var på något sätt rätt lika. Sevärd var den i alla fall.

Musik Snö Brevbärare Skidor Snowboard Film


Jag flydde nyss teven i skräck över hur dåligt melodifestivalen är. Desperat behöver jag komma in på Spotify för att få höra lite annan musik, men det fungerar inte alls. Jag verkar dock inte vara ensam om det, twitter världen verkar också klaga över att dom får Error Code 0... Suck...

Idag har dom två brevbärarna Tomas och Arvid besökt Hammarbybacken för att trotsa vind och snö (något som vi i och försig är ganska vana vid) för några timmars utförsåkning. Det som var extra skönt var att det knappt var några människor där, liftköer i Hammarbybacken är ingen höjdare. Så det var riktigt kul även om vi fick gå in och värma oss ett par gånger.

Nu ska jag se om Voddler fungerar istället, är sugen på att se en bra film. Jo...

Som bärJag måste säga att jag är mycket stolt över mina nyfunna lookalikes. Mycket.

Det här är jag värd

 

Jag har inte köpt godis på bra länge, nu har jag köpt så mycket att jag inte kommer orka middag. På tv är det OS och jag ska bara slappa hela kvällen. Det enda som saknas är en egen butler som kan komma med dricka till mig.


Körkort!!! (I 16 månader)

Idag ringde min gamla trafikskola mig och frågade om jag hade tagit mitt körkort. Jag fattade ingenting och svarade lite tveksamt "Jo det gjorde jag i oktober... 2008 alltså". Tjejen tackade och sa att dom skulle föra in det i något register eller liknande. Jag fattade inte riktigt. Hon avslutade med att säga "Kör försiktigt"

Jag fattar fortfarande ingenting

Om vi tar en snöhög var


Just nu ser jag bara en lösning på snöproblemet

Hårtorkar

Jag tar på mig ansvaret att ringa expertaren bröderna Fluff och fixa fram ca nio miljoner hårtorkar, sen borde problemet vara ur världen ganska snabbt.

Hälsningar Kvällsgeniet


170210


Jag drabbas av bloggtorka under veckorna, vill komma på nåt kul att skriva men det står still. Jobbet rullar på, idag har det kommit mer snö och ännu mer ska det komma innan veckan är slut. Det är ingen idé att stressa, det är bara att acceptera att snön aldrig kommer försvinna. Är det någon som minns hur barmark egentligen ser ut?

Vet ni vad jag saknar? Att åka buss. Jag kanske är den enda personen på hela jorden som saknar SL just nu. Jag vill bara sätta mig på en buss på morgonen och titta ut genom fönstret, och sen bara åka. Men Mr Snåljåp har inte ens köpt ett busskort, han har bara sin monstercykel som han plöjer genom moddiga gator kvart i sju på morgonen. Men jag skulle nog inte åka buss till jobbet även om jag hade busskort, det tar för lång tid. Men den 1:a mars sänker dom priserna för terminskorten så då ska jag ta och köpa ett. Sen kan SL få njuta lite av min närvaro igen.

Nu ska jag nog ta och dricka lite te. Jag är ju inne i en intensiv rosta mackor och dricka te period, som jag så fint uttryckte mig för Tomas Nr.2 igår under Badmintonen.

Vuxenpoäng


På tal om vuxna människor, idag har jag kommit ett steg närmare att bli just en "vuxen människa". Jag har besiktigat en bil helt själv. Det borde ge ungefär 15 vuxenpoäng.

Vuxna människorJag har en mapp på datorn med bilder som heter "Vuxna människor". Jag är expert på att ge mappar namn som jag själv inte förstår och måste därför alltid kolla efter vad som finns i dom. Som ni ser har jag också en mapp som heter "Blandat från en dag", vilket säger ungefär lika mycket om innehållet som en klump potatismos.

Men när jag väl har kollat vilka bilder som gömmer sig bakom namnen tycker jag ändå att jag har givit dom rätt namn.

Vuxna människor = Bilder på vuxna människor, dvs mest mamma och hennes vänner

Blandat från en dag = Bilder från en dag i somras, innehåller bland annat en närbild på en korv med bröd.

Ett inlägg

Imorgon är det sista dagen att anmäla sig till högskoleprovet. Jag kan inte bestämma mig för om jag ska göra det eller ej. Om jag gör det är det bara för att förbättra mitt gamla resultat, inte för att jag kommer ha någon användning av resultatet. Om det inte är så att jag skulle lyckas få 1,9 eller 2,0 men det är inte så troligt.

Kul inlägg, förlåt

Gråskala

 

Ikväll har jag suttit och lekt en massa om svartvitt. (Okej, jag tittade faktiskt på melodifestivalen vilket var helt bortkastad tid). Men tiden som jag spenderat framför datorn har jag använt till att sitta och exprimentera med en massa olika metoder och bilder för att försöka få lite kläm på svartvita bilder. Här är några resultat från en sommarbild där jag ser så där jobbigt trevlig ut. Nummer två och tre blev bäst tycker jag, nummer två är lite "coolare" och den tredje är lite mer "mormor hänger upp den på väggen fin". Den översta blev lite matt och kontrastlös.


Nu ska jag dricka upp mitt te som jag nyss lyckades tappa halva min bulle i. Det flyter omkring en massa små brödbåtar i koppen just nu.


Bra val

Jag vaknade 03.00 inatt, insåg att jag var dum i huvudet och somnade om igen. Såg reprisen av invigningen nu på förmiddagen istället. Rätt beslut.

23.08 Godnatt

 

Min mobilkamera slaktar visserligen bilderna den tar och får dom att se mer ut som ärtsoppa, än ett vackert upplyst Stockholm. Men om man inte ser världen genom min mobil så är utsikten från Hammarbybacken på kvällen minst lika vacker som att titta ut över snöiga bergstoppar en solig dag i alperna.

 

Nu ska jag sova. Jag sätter klockan på 03.00, men det betyder inte att jag kommer gå upp då. Det är större chans att jag somnar om igen 03.01.


Klockan går fel i Vancouver


Jag vet inte riktigt om det är bra att jag faktiskt sitter här och funderar på om jag ska sätta klockan på 03.00 inatt, nu när det äntligen är fredagkväll och jag kan sova hur länge som helst imorgon. Det är bara det att det är OS-invignig inatt. Ja man kan säkert se ett sammandrag imorgon, eller en repris någon annan dag. Men det är ändå kul att se det live. Men jag vet inte...

Nu ska jag iväg med pappa och åka snowboard i Hammarbybacken, det kan bidra till att jag kommer somna jättetidigt ikväll och kanske är pigg redan vid 03.00. Jag har ju redan varit uppe sedan 06.00 så chansen att jag hamnar i en sömnkoma senare ikväll är stor.

Det slog mig...


...att imorgon är det redan torsdag! Det kanske inte är världens upptäckt, men det betyder att det snart är fredag och sen helg igen! Veckorna går fort på citymail.

Det var bara det jag ville säga.

Godnatt

Curtains


Dom som har känt mig i några år vet att jag har varit ett jättefan av Red Hot Chili Peppers. Någongång i början av gymnasiet tältade även jag och en vän utanför Globen (i december) bara för att komma så nära scenen som möjligt när RHCP var på Sverigebesök (vi var först i kön).
Nu är väl intresset för dom inte lika stort längre från min sida men det är ändå så att jag håller viss koll. Men nu kommer jag till saken som jag var tvunget att berätta om (eftersom alla bryr sig).

Idag hörde jag på radion att dom har skaffat en ny gitarrist! Vilket också verkar stämma efter lite närmare research. Det betyder alltså att min gitarrgud under så många år, John Frusciante och kanske den största anledningen till att jag tyckte så mycket om RHCP, har lämnat gruppen! Jag vet inte vad jag ska tycka eller känna. Nu efter säkert fyra år av uppehåll verkar det som en ny skiva är på gång men med en ny gitarrist, vilket alltid är kul och spännande. Men det känns faktiskt också som om dom skulle kunna lägga ner. Jag som till och med höll ett tal om själva John Frusciante i ettan.

En blandning av ":O" och ":D"

 


Jag förstår mig på den här bebisen.

Jag reagerer på exakt samma sätt när jag upptäcker att det det finns chocklad i kylen.


Lagom tråkigt tidsfördrivVarför är grisarna alltid nöjda i Farmville?

Genom att trycka in många grisar på en så liten yta som möjligt vill jag att någon djurrättsorganisation ska komma och stänga min gård på grund av vanvård. Men det händer ju aldrig.

Jag tvingas spela vidare.

Träskmonster, sex bokstäver.

Jag har samlat vuxenpoäng genom att försöka lösa ett korsord. Men någonting säger mig att jag borde hålla mig till barnkorsord ett tag till när jag blir vansinnig över att jag inte fattar vad "Shrek" ger för ord, sen upptäcker jag att det inte alls står "Shrek" utan "Skrek"...

Jaja...

En snöhög

Nu har vi en snöhög på tomten som aldrig kommer att försvinna. Möjligtvis att den har töat bort i juli.


Mer bilder

 

Nu kanske jag äntligen kan bli lite bättre med bilder här på bloggen. Fick inviga min nya kamera igår tillsammans med Stefan, Jossan och Paula. Jag minns att vi pratade ganska mycket framtid även fast ingen riktigt gillade det. Det blir spännande att se om ett halvår vad vi alla gör. Kanske sitter vi kvar här i Stockholm och inget har hänt. Vem vet :)

 

Nu ska jag upp på taket och skotta snö.


Masterpiece


Planerat impulsköp/impulsbak

Idag har jag halvt impulsköpt en ny kompaktkamera. Jag vaknade upp imorse och slogs av tanken att jag kanske skulle kolla upp någon bra kamera eftersom jag har tänkt på det länge. Väl i forum köpte jag ingen av dom kamerorna jag hade kollat upp innan men det blev nog bra ändå. Huvudsaken är att jag har en liten som är lite smidigare än systemkameran.

Jag håller också på att halvt impulsbaka semlor. Det här var typ andra gången i mitt liv som jag fick för mig att jag skulle baka något. Det går helt okej än så länge. Dom står och jäser just nu. Det finns en riskt att jag får sitta och äta endast grädde och mandelmassa. Men jag håller tummarna.

Om jag lyckas med allt ska jag ta en bild på min impulsbakade semla med min impulsköpta kamera.

Stay tuned.

Ultimata tecknet på trötthet #2

Det ultimata tecknet på trötthet kan ju möjligtvis vara när Tomas börjar prata om sig sjäv i tredjeperson. Möjligtvis... ("Möjligtvis" är förresten ett konstigt ord upptäckte jag nu)

Det finns en chans att Tomas möjligtvis ska gå och sova nu.

Ultimata tecknet på trötthet

 

Det ultimata tecknet på trötthet är inte att Tomas upptäcker att vispgrädde heter piskefløde på danska och tycker det är dagens skratt.

 

Nej

 

Det ultimata tecknet på trötthet är att Tomas går till kylen, tar ut vispgrädden, ber den snällt ställa upp på en bild så att Tomas sen kan få skriva ett blogginlägg om just vispgrädde på danska. Som Tomas även tycker är ett väldigt bra blogginlägg. Kanske ett av hans bästa.


Mexico i min näsa

När jag cyklade hem från jobbet idag vid halv fyra tiden kände jag en doft av tacos hela vägen hem. Det är visserligen fredag vilket betyder att Sverige byter ut dalahästar och köttbullar mot sombrerohattar och mexikansk plockmat. Men att hela Orminge skulle stå och laga tacos vid halv fyra vore ju mindre sannolikt. Ett mysterium som aldrig kommer få sin förklaring.

För er som undrar vad jag åt till middag: Torsk och ris.

Party.

Them drummachines ain't got no soul


Tränade idag för första gången idag på säkert en månad. Jag har inte orkat eller känt någon lust till det så jag har helt enkelt struntat i det. Men idag så blev det en sväng till gymmet efter jobbet. Det var typ ganska läskigt hur mycket styrka jag hade förlorat på den här tiden. Men det var faktiskt ganska skönt att komma igång igen. Ska försöka vara lite duktigare nu och se till och gå lite oftare.

Gissa vad!

 

Gissa vad som har premiär i USA ikväll? (!!!)

SISTA SÄSONGEN


Solen värmde på värmdö, höhö...

Idag när jag satt i bilen någonstans i värmdö-land så slogs jag vårkänslor. När solen sken in i mitt öppna fönster så kände jag faktiskt hur den värmde. Jag stängde av både fläktar och stolsvärmen aka "jagharkissatpåmigknappen" och det var faktisk solen som värmde och inget annat. Fåglarna kvittrade också.

Sen drog visserligen molnen in och det började snöa. Men kanske har någon högre makt börjat fatta att vi vet hur snö ser ut vid det här laget och att kyla känns kallt. Det räcker nu. Mer av den där runda gula saken tack.

Världens jobbigaste header

Nu har jag lyckats skapa en header som kan ge följande biverkningar:

Nr.1: Dina ögon blir så irriterade att du börjar hyperblinka vilket leder till att du får svårt att se. Du letar frenetiskt efter tillbaka knappen i webbläsaren för att så snabbt som möjligt komma bort från bloggen, men du hittar den inte. Tillslut svartnar det framför ögonen och du svimmar.

Du kommer aldrig mer tillbaka till bloggen.


Nr.2: Eftersom du inte kan låta bli att ta upp din bärbara dator och så snabbt som möjligt föra den fram och tillbaka framför ansiktet, samtidigt som du fokuserar djupt på bilden och snart hamnar i hypnos. Under hypnosen kommer du fram till att min blogg är den bästa som någonsin skapats och du ser snabbt till att sätta den som startsida. Det känns som om du sviker bloggen när du går in på Facebook för att skapa en fansida dedikerad till http://lestomas.blogg.se. För säkerhets skull ser du till att öppna upp bloggen i minst fem flikar så att du snabbt kan återvända.

Du lämnar aldrig bloggen.

01022010

I morse var jag så glad över att det var måndag att jag glömde bort att jag hade sovmorgon och gick till jobbet en timme innan jag egentligen skulle börja.

Jag har i alla fall kommit på en header, den är skitsnygg i mitt huvud. Om den blir det på skärm får vi se. Jag är skeptisk.

Någon smart människa på facebook hade kommit på att dagens datum är likadant framifrån som bakifrån. Det tyckte jag var lite coolt. Eller det var något som jag kunde underhålla mig med i någon timme i alla fall ^^ Sad sad...


RSS 2.0