"no homo"

Det är inte alltid jag sitter och skrattar högt vid frukostbordet. Men idag kunde jag inte låta bli när jag läste Fredrik Strages krönika i DN På Stan. Spciellt inte när han beskrev amerikanska rappares texter.

"På ett liknande vis rappar Houston-hårdingen Chamillionaire att hans ”nuts weigh a ton, they bigger than your gun, no homo but my flow’s so good I think I’m about to come”. Chamillionaires testiklar är alltså jättestora och hans ordflöde så briljant att han vill ejakulera – men på ett tryggt, heterosexuellt vis."

Läs hela krönikan här!

En riktigt bra krönika med humor.
Kanske är "no homo" något för svenska präster att använda. haha.

Oktober

 

Mötte upp John utanför Ormingeskolan (f.d. Branhäll) en stund idag. Jag på cykel och John på skateboard. När vi gick i högstadiet skejtade vi en del, men jag tröttnade och la av medans John har fortsatt lite då och då. Men idag väcktes faktiskt en liten skejtlust inom mig igen. Efter några försök så lyckades jag till och med sätta en kickflip. Kul att jag inte glömt bort allt bara för jag inte har skejtat på över 3 år. Men det lär nog bli cykeln i fortsättningen ändå.

 

Arbetslösa som vi båda två är snackade vi också om att göra "The Konsum and Ica tour". Det skulle gå ut på att åka runt till varje matbutik i hela Stockholm och lämna CV, vi skulle naturligtvis ta varannan butik var. Det skulle va skitbra för mig för jag skulle behöva den extra motivationen som man får när man är två. Att söka jobb på egen hand kan va bra jävla trögt ibland. Är man två pushar man på varandra.

 

Nu ska jag sova. Godnatt.


Potatismos

 

Först hade jag tänkt skriva

ett långt inlägg om varför

jag älskar potatismos.

 

...

 

Sen gick det upp för mig

att jag faktiskt tänkte skriva ett

blogginlägg om potatismos.

 

...

 

Bara det att jag har lagt in

en bild på potatismos räcker

nog mer än tillräckligt för att

ni ska förstå att jag gillar

potatismos.

 

...

 

Nu har jag bloggat om potatismos.

 

...


Storstad

 

För ett år sedan var jag i New York


Jag vill tillbaka

 


Idag var bara en dag

Idag har jag undvikit att blogga frivilligt. För det skulle bara ha blivit en massa gnäll på allt. Det har varit en dålig dag utan någon egentlig anledning.

Om vi säger så här:

Jag var på väg att börja skälla på en tant som gnällde på att jag inte hade något lyse på cykelt. Böter skulle jag tydligen få om farbror polis kom.


Och då är inte jag den som skäller på folk direkt.

Badmintonen var dagens bästa, det var skönt att få springa av sig lite. Det var längesen jag blev så svettig av att spela badminton.

Nu ska jag kolla True Blood. Sista avsnittet på säsong ett.

Imorgon får bli en bättre dag
Godnatt

Tiden

Det är helt sjukt vad tiden går fort. Det är redan höstlov för alla små skolbarn och snart är det december och nytt år. Det är nästan så tiden går olagligt fort.

 

Här följer en demonstration på hur fort tiden går:

 

Kolla noggrant på bilden i ca 5 sekunder

 

 

Såg du flodhästen som sprang förbi på stranden?


Nej?

 

Du kan vara lugn för det gjorde inte jag heller. Flodhästen var för snabb. Lika snabb som tiden.


Feesboook

Det finns två saker som upprör folk ungefär lika mycket just nu. Det är Sverigedemokraterna och Facebooks nya design, i alla fall om jag ska dra en snabb slutsats genom att bara titta på händelserna på Facebook.

Jag tycker det är så löjligt att så fort Facebook gör en liten förändring så ska alla gråta floder över hur hemskt och "det var bättre förr" allting är. Att folk ens orkar bry sig, men det är väl bara ett bevis på Facebooks storhet. Jag sitter ju till och med här och bloggar om det.

Men det jag vill säga är att om man ska bli upprörd över något så kan man väl lägga krutet på "Sverigedemokraterna - Nej tack", än "Against The New Facebook Look!!!"

Doormen

 

Jag vet inte riktigt vad jag ska lämna för kommentarer.

 

Plats: Skärholmen Centrum

Jobb: Doormen för kombilotteriet

Uppdrag: Gratis skraplott till de vuxna och chokladpengar till de små

Klädsel: Röd frack samt hatt

Tid: 11.00 - 14.00

Lön: 500kr

Slutsats: Lyckat


Det är inte lätt att va stark...

Nu ska jag ner och träna.

Får se vilka av stammisarna som är där.

Phil Collins? Tvillingarna? Han som alltid är där? Smalatjejen?


Det finns många smeknamn som jag och min mamma använder.


Mina största idoler

Vad står skrivet på en inramad servett i mitt rum?

 

Jag ska nu berätta en av mina största hemligheter. I mitt rum har jag autograferna från det gotländska bandet Smaklösa skrivna på en servett. Min mamma mötte dem på krogen nångång på Gotland för några år sedan. Då tyckte hon det skulle va kul att fixa autograferna. Så nu hänger dem på min vägg. Från ett band som har turnerat... ja över HELA Gotland! Det ni! Det går ju inte att sticka under stolen med att de tillverkar högkvalitativ musik också.


Lyssna själva

 


Vampyrfeber

Jag måste erkänna att jag tillslut har dragits med i vampyrvågen. När både kompisar och mamma började snacka om hur bra True Blood var kunde jag inte hålla mig längre. Nu har jag fått både säsong 1 & 2 av Tomas på datorn och jag måste hålla med om att den är riktigt bra.
Och introt!
Snyggaste jävla intro jag någonsin sett till en tv-serie! Den passar serien perfekt.

Men en fråga kvarstår fortfarande

Vad är Twilight?

En skjorta

 

Så här ska jag se ut på lördag (minus fluga och käpp) när jag jobbar som doorman i Skärholmens centrum. Fick ett mejl idag som dock skapade förvirring och irritation.

 

Tidigare hade jag fått höra att vi skulle ha svarta finbyxor och svart skjorta. Jag hade ingen svart skjorta så idag har jag varit och köpt mig en. Men idag med det nya mejlet fick jag information om svarta finbyxor och vit skjorta...

 

Imorgon blir det till att ringa och höra hur de ska ha det och sen får jag väl åka och lämna tillbaka skjortan. Det positiva är att jag redan har en vit skjorta så då slipper jag slösa pengar på en.

 

Ugghaaa...


Rätt ska va rätt

 

Här om dagen skrev jag ett inlägg om min vän Stefans baskerprov. Jag måste tyvärr erkänna att faktan i inlägget inte var 100 % sanning. Jag skrev där att ett prov skull genomföras till tonerna av "Bolibompa jingeln loopad om och om igen".

 

Det var fel

 

Jag har idag träffat Stefan och då fått den korrekta faktan.

Rätt skulle ha varit "Bananer i Pyjamas loopad om och om igen i ca fem timmar".

 

Jag ber om ursäkt om jag skapat förvirring.


Det blir pannkaka av allt


Jag lagar ungspannkaka och det går inge bra! Det börjar med att jag sätter in den i ungen och är allt är frid och fröjd. Men när jag tittar till den en minut senare ligger det något i smeten! Det ser ut som en rund skiva stålull (!!) Jag vet inte vad denns funktion är men den ska nog inte ligga i smeten. Jag ser att den har lostnat från något hål som den skyddar i taket på ungnen. Men jag får klara mig utan den tänker jag och det går nog bra.

Nu när jag tittar till pankakan ser den inte alls ut som när mamma brukar laga... Den har muterat och fått en massa bölder. Undra om den smakar gott... Upp till bevis nu.


Uppdaterning: Höhöhö min muterade ungspannkaka smakar gott! Mmmm.

Godnatt

Idag har jag stört mig på folk som inte fattar att man ska använda blinkers i rondeller.

Godnatt

Gorillaz

I ain't happy,
I'm feeling glad
I got sunshine in a bag


Jag minns hur coola jag tyckte Gorillaz var när jag var mindre och satt klistrad framför det gamla musikprogrammet Voxpop. Att bandet var några tecknade gubbar och man visste inte vem som var den riktiga artisten gjorde det bara mer spännande. Låten Clint Eastwood var bäst. Jag gillar den fortfarande.

Det är kul att gorillorna i videon dansar en väldigt känd dans ^^

Sinkkos

 

Paula ska ha en ny header. Hur den ska se ut är inte lätt att komma fram till. Specielt inte över msn. Jag har redan ångrat mig och vill ändra. Men jag borde nog sova på saken först.

Godnatt!


Töntarna får ett lyft

 

Jag ska erkänna att jag var ganska besviken på kents nya singel Töntarna, när den kom för drygt en vecka sedan. Jag har försökt komma på varför men den enda förklaringen jag kan komma fram till är att den kändes platt och trist. Jag ville att det skulle hända något mer i låten, men istället så körde den bara runt runt och jag tröttnade snabbt. Visst lät det kent, men ett tråkigt och slätstruket kent.

 

Men nu kom det som saknades i låten. Ofta så brukar videor göra låtar sämre och musiken hamnar lätt i bakgrunden när videon tar över. Men så är inte fallet här. Jag får små rysningar när jag ser videon och låten förs på något genialiskt sätt framåt och blir genast mycket bättre. Kent brukar vara bra på videor men det här var faktiskt något extra. Nästan fantastiskt bra. En perfekt skräddarsydd video till Töntarna.


Baskerprov för en militärpolis

Idag är det grått och mulet ute. Det regnar till och med. Då är det extra skönt att ligga kvar i sängen och sen sätta sig ner i soffan och äta frukost till några avsnitt Scrubs. Men jag vet en person som inte har det så slappt.

Min vän Stefan, militärpolisen inleder sitt baskerprov idag. Och vad jag har hört han berätta om det lär det inte bli kul. Anda plutoner har tydligen gjort provet innan så han har fått reda på ganska mycket vad det kommer gå ut på.

Lite fakta:
  • Provet är tre dagar långt.
  • Under dessa tre dagarna får de ungefär 60 minuter sömn totalt.
  • Har de tur får de ett mål mat.
  • Förutom att gå en massa mil med full packning ska de också skriva en uppsats och göra ett helt högskoleprov mitt i natten.
  • Uppsatsen skulle tydligen skrivas samtidigt som jingeln till Bolipompa "Bolipompa, bolibombompa" loopades om och om igen.
Det här var lite av det han hade fått höra skulle ingå. Vi får se om allt stämmer eller om det kanske blir ännu värre. När det är över får hans pluton ledigt i sex dagar och självklart sin efterlängtade basker.

Humor


Ibland önskar jag att jag inte tycker sånt här är kul, men det är det ^^


THOSE WHO WAIT

 

Jag har länge varit sugen att lära mig låten Those Who Wait av Tommy Emmanuel. Idag var jag förbi min gamla gitarrlärare och fick låna ett helt häfte med låtar av Emmanuel :) Så nu har jag något att göra om jag får tråkigt! Nu blir det till att nöta och nöta tills det sitter och sen fortsätta nöta! När jag om några veckor kanske sätter den hyffsat bra kanske jag kan spela in mig själv och lägga upp det.

 

Här är den i alla fall :)

 


Jag har tänkt på en sak till...

Varför fungerar alltid alla stoppknappar förutom den som jag sitter vid?


En vanlig morgon

Idag kändes det nästan som att jag var på väg till skolan. Klockan ringde vid 07.30, en ganska vanlig tid när jag gick i skolan. Efter lite snoozande klev jag upp och hade ungefär en timme på mig att äta frukost, titta på tv och göra mig i ordning innan bussen skulle gå 08.52. Den enda skillnaden var att nu gick jag inte av vid Forum utan åkte hela vägen till Slussen - Gullmarsplan. Klockan 10.00 skulle jag befinna mig i Fryshuset för lite jobbcoachning, men jag var tidig så jag han spendera tid bakom världens trögaste gubbe som skulle förklara exakt hur han skulle ha blommorna som han köpt för kassörskan inne på Pressbyrån. Jag som bara ville ha en kaffe fick stå och titta på hur säkert 10 kunder han bli klara i den andra kassan innan kassörskan i den andra kassan kom fram till mig och sa att hon kunde ta mig sen så slapp jag vänta.

Själva jobbcoachningen gick bra, det känns alltid bra att få en del tips och råd. Hon blev också väldigt glad när jag sa att jag har lyckats fixa extrajobb.

Nu ska jag putsa på mitt CV och skriva lite personligt brev.

Jag har tänkt på en sak...

På Facebook finns det en grupp som heter något i stil med:
"Kan vi samla alla svenskar på facebook i en grupp?"

Men eftersom jag aldrig kommer gå med i den så kommer det aldrig gå att samla alla svenskar i en grupp.

Synd

Lika som bär

Man kan hitta mycket kul på datorn. Som bilden på Jim där han är förvandlad till Sonic.

 

Stolt storebror...


Idag

Just nu sitter jag och små äter på en chokladkaka som jag fick i betalning för att jag skjutsade ut mamma plus vänner till min morbrors landställe vid Årsta Havsbad. I vardagsrummet står Jim plus okända människor jag aldrig träffat och ska spela in en film för något skolprojekt. Snart kommer Stefan, Paula och Jossan för att titta på fotbollen här hemma hos mig.

Det var det. Jag har ingen blogginspiration just nu, har känt så den senaste veckan. Men det är så ibland.

Jobbfronten

Det går framåt på jobbfronten. Idag har jag varit på intervju om ett extra jobb och jag kan nu titulera mig som pedagog. Så nu är det jag som åker hem och hjälper någon med läxläsning ^^ Ska bara få ett uppdrag som passar.

Har även ett annat extra jobb på gång, ska in och träffa dem på måndag. Lite småpengar då och då kan det ge. Men det bästa är att jag samlar på mig erfarenheter :)

Ett år sedan

Idag firar jag ett år med körkort. Ett år sedan jag satt nervös i Farsta, säker på att få höra att jag inte hade blivit godkänd. Men så blev det inte :) Nu är det bara ett år kvar tills prövotiden är över.


Tomten kommer snart

 

Jag vet inte varför, men jag fick plötsligt en julkänsla. Jag skulle inte ha något emot att vakna upp imorgon och se att det var fullt med snö utomhus, granen står pyntad i vardagsrummet, det spelas lite julmusik på radion och på tv visas det en massa roliga filmer hela dagen.

 

Å andra sidan så gör det inte så mycket om det inte är jul imorgon. Hösten får gärna gå långsamt, även om jag tror att innan man ens har hunnit tänka höst så är december och julen här. Kanske dags att väcka tomten.


Framsteg

Jag kan ha ett litet jobb på gång. Ett så kallat "extrajobb" några timmar i veckan.
Men det är en bra början i så fall.
Men jag har inte fått det än så jag vågar inte hoppas för mycket.

Intervju på fredag

Check


Fryshuset

Nu bär det av till Fryshuset. Får se vad den här dagen ger.

Klädkris

Jag har klädkris. Det är ingen överdrift att säga att senast jag köpte kläder var innan studenten. Men det har inte varit något jag prioriterat eftersom under lumpentiden använde jag aldrig civila kläder. Men nu är det kris. Jag hade tänkt lösa den krisen till viss del idag eftersom jag tänkte åka och hälsa på mamma på hennes nya jobb i Sickla och samtidigt handla. Men nu sitter jag här och det enda jag har köpt idag är ett busskort. Jag besökte inte ens mamma.

Det första jag gjorde när jag kom till Sickla var att springa på Ludde och Mattias. Istället för shopping blev det pizza, köp av Xbox 360 och sen hem till Ludde och spela...

Jag kan köpa kläder en annan dag istället. Imorgon ska jag ändå in och träffa min jobbcoach på Fryshuset för första gången så då kan jag lika bra passa på att ta en sväng till stan.

Kent - Röd!!!

Hoppade precis in på Kents hemsida i hopp om att den skulle vara uppe igen efter att den varit nere ett tag. Gissa om jag blev glad när jag märkte att den inte bara var uppe igen, utan också helt omgjord med en massa nyheter som t.ex. att deras nya singel släpps digitalt nu och deras nya platta "Röd" släpps den 6 november! Nya singeln heter Töntarna och här är låtlistan till nya albumet.

Låtlista:

1. 18:29-4
2. Taxmannen
3. Krossa Allt
4. Hjärta
5. Sjukhus
6. Vals För Satan (Din Vän Pessimisten)
7. Idioter
8. Svarta linjer
9. Ensamheten
10. Töntarna
11. Det Finns inga Ord


Den 6 november november som sagt :D


Titta en BULLE!

Så här kul är jag idag.

 

Visste ni förresten att det är frimärkets, djurens och gräddtårtans dag idag?

Men kanelbullen är ju den som får uppmärksamheten. Den har varit överallt idag.

 

Och ja...

 

Jag har bakat bullar jag med. Synd bara att jag inte kan låta bli att äta degen.


Häckner

 

Varirén igår var bra men inte i närheten av Pusseldrömmar som han gjorde förra året. Men det är lite skillnad på en varité som det här var och pusseldrömmar som var en längre föreställning. YouTube klipper är från pusseldrömmar.


Dom Små Grejorna

Ikväll blir det varieté med Carl-Einar Häckner :D Dom Små Grejorna heter föreställningen och spelas på Orionteatern. För ca ett och ett halvt år sedan var vi och såg han på samma ställa fast då med föreställningen Pusseldrömmar. Det är nog det roligaste och mest underhållande jag någonsin sett. Han är ett galet geni men världens bästa och sjukaste humor. Han är ju även magiker, det är nästan så man glömmer bort det. Synd att föreställningen ikväll bara är en timme lång.

Vad har jag gjort mer idag då. Jag och mamma har varit i Forum och köpt brandsläckare och brandfilt. Mamma har haft brandgenomgång på jobbet och då fick hon lära sig att sånt måste man ha hemma.
Sen hände ju något mycket märkligt. Jag köpte en klocka (!!!) Ett armbandsur (!!!!!!) Det var väl ingen på denna jord som trodde att det någonsin skulle hända, allra minst jag själv. Men jag började ju använda klocka under lumpen och fortsatte även efteråt för det var ju ganska smidigt att ha. Idag kom jag på mig själv med att köpa en ny, finare klocka som inte var från teknikmagasinet.

Tomas har överraskat sig självBourne

Har tittat på Bourne Identity. Har inte sett den förut men jag har länge tänkt se den. Den var riktigt bra och spännande. TV3 visar tydligen del två imorgon och del tre på söndag. Men imorgon kväll ska jag med familjen och se Carl-Einar Häckner! :D Jag får hyra uppföljarna istället, eller ladda ner kanke det heter. Eller det orkar jag inte, det är faktiskt enklare att hyra trots allt. Det är tydligen lagligt också.


Husdjur

Om jag skaffar hund ska jag köpa en hover dog. Det måste vara väldigt skönt att slippa smutsiga tassar när det är blött och skitigt ute.


Bättre

Min rygg börjar kännas bra igen, jag kan böja mig ner och knyta skorna utan att någon står hugger mig med kniv i ryggen. Tumme upp!
Min mun börjar också fungera normalt igen nu en vecka efter operationen. Jag kan öppna munnen helt, vilket jag inte kunde förut för då tog det emot och gjorde ont. Svullnaden är borta och nu ska bara det sista läka igen. Det kan väl ta ett tag men min mun fungerar i alla fall igen. Tumme upp!

Ett svar och en fråga

Svar: Jag vet varför jag har ont i ryggen! Jag har suttit för mycket i en konstig fotölj/stol/soffa vi har. Den har varit jätteskön fram tills idag då jag inte kunde sitta i den för då gjorde det som ondast i ryggen. Man kan säga att man får en lätt böjd ställning när man sitter i den som ryggen tydligen inte tyckte om.

Fråga: Ser min blogg helt fuckad ut?

Uppdatering: Nu ser bloggen normal ut igen

Pensionärsvarning

Idag hade jag tänkt vakna upp som en 19 årig, frisk kille med planer att åka till stan. Men istället vaknade jag upp som en 70 årig gubbe med ryggsmärtor.

Jag fattar inte vad jag har gjort, det var knappt jag lyckades ta mig till köket och bre ett par mackor till frukost. Jag hade lite ont i ryggen igår men jag tänkte int så mycket på det, jag hade väl sovit konstigt. Men idag är det 10 gånger värre och jag kan knappt röra mig. Jag kan inte göra mer än att sitta här och vara stel och gnällig.

Nu är ju frågan, var finns närmaste bridgeklubb?

Dueling Banjos

Jag har inte sett filmen Den Sista Färden där detta klipp kommer från. Men jag skulle gärna göra för den ska vara väldigt bra. Men det spelar ingen roll nu, för så här mycket vet jag att den mest kända scenen ur filmen är en banjo duell mellan en man och en pojke.

 

Martin Tallström har även gjort en variant där han spelar både gitarr och banjo delen på samma gitarr. Vet inte riktigt vad jag ska säga om den... Äckligt bra? Men det är fusk för han har tränat mycket mer än jag. Fusk...

 

1.03 :D


RSS 2.0