2 dagar...Nu är det jääääävligt nära :O

Sol och bad


Asså fuck va kallt det är och bada, chock och andningsvårigheter direkt.
Men det är nästan jobbigt varmt i solen så man har ju inte så mycket val!

Nostalgisera NB3

Igår vid sju-tiden ringde Anna mig och ville att jag och några andra i klassen skulle åka in till stan och nostalgisera över vår tid i NB3... haha. Jag vet inte riktigt hur många gånger vi nämnde "nostalgisera nb3" under den kvällen. Men jag hade inget annat planerat så det passade mig bra. Så vi satt på Söderhof och nostalgiserade fram tills klockan 12, då jag, Anna och Jossan bestämde oss för att dra till Ace. Fast Anna och jag tröttnade ganska fort så vi drog till donken och satte oss där. Efter ett par cheesburgare så åkte vi hem.

Kul var det i alla fall att nostalgisera NB3 ^^

3 dagar...

Idag var det dags för årets första dopp
Så från klippan jag gjorde mitt hopp
Sen blev det panik för att snabbt komma opp
Tur att solen värmde min kropp

Det jag vill säga är att jag och Tomas badade första gången för i år idag. Det var väl inte så varmt direkt, men Trollan är inte känd för att vara den varmaste sjön. Men sen när man väl var uppe så var det jätteskönt. Varmare ska det bli imorgon så då kanske det blir ett bad till :D

The Walk

Det finns nog ingen annan låt som kan få mig på bättre humör än denna. Vet inte vad det är med den men det är en massa minnen och härliga känslor förknippade med den.

På tisdag är det dags för nacka att göra The Walk :D

You do the walk, you do the walk of lifeBaksidan av karnivalen

Cyklade ner till konsum nyss för att köpa glass på uppdrag av mamma. Då märker man den tydliga baksidan av karnivalen... Fjortis fylla...

Orminge karnival

Innan skolan idag han jag springa förbi och titta på alla barn som gick i karnival tåget. I år var temat cirkus. Träffade även några gamla fröknar. Det känns lite konstigt, det var inte länge sen jag gick omkring där utklädd till något roligt och sjöng karnival sången. Nu ska jag snart ta studenten... Tiden går fort.

4 dagar...

Nu när jag suttit uppe halva natten och fixat klassens skyllt så hoppas jag ni är nöjda ;)

5 dagar...Service pågår var god vänta...

...
...

Reperatören har nu försökt fixa så designen ska se klok ut i alla webbläsare. Till exempel hoppas han nu på att menyn inte ska hamna långt nere för vissa.
Är du fortfarande inte nöjd och önskar att klaga var god fyll i formuläret som kommer hem med posten inom den närmsta veckan. Eller... Skriv en kommentar här nedanför.

M.V.H Jon the Plumber Boy

Dagen i bilder och film


Dagen började med att vi skulle fixa saker till flaket. Men vi hade bara två lakan så det fick bara bli ena sidan än så länge. Vi ska fixa mer på fredag.


Jag fick uppdraget att spraya klassnamnet. Det var kul :D Äntligen ett bevis på att orminge faktisk är en äkta förort.Haha glada betvetare


Man skulle kunna tro att B:t står för bild och inte beteende.


Senare hade vi lekar som lektion. Ytterligare en givande lektion för NB3. Men det allra roligaste var att det har varit en tävling i skolan om vilken klass som blir först med att alla köper en biljett till slutskivan. Gissa vilka som vann? :D Så när vi sitter i denna "böghög" kommer en tjej från event gruppen i skolan för att lotta ut de 5:biljetterna som vi vann. Det känns ju bra att vi får visa oss från vår bästa sida... haha.

Bilder och film från Paula!

Tränar man blir man positiv, det märks på inlägget

Jag borde verkligen börja springa mer på kvällen. Vid nio tiden tog jag mig ut för att springa i skogen och trots att jag hatar det så var det idag riktigt härligt. En riktig naturupplevelse :P Önskade flera gånger att jag hade haft en kamera med mig. Solen gick ner så fint över träden vid ängen och mitt på ängen stog ett rådjur och följde mig med blicken hela vägen runt.

Det gick till och med hyffsat lätt att springa. Sprang hela tiden, till och med mördarbacken klarade jag av. Antingen så sprang jag väldigt långsamt eller så var jag bara väldigt pigg. Tro det eller ej men det här måste jag göra om!

6 dagar...

Studenten närmar sig, sommaren närmar sig och en solsemester närmar sig. Den 20 juni åker jag, brorsan och mamma till Kroatien i en vecka för att bara sola och bada :D Senaste gången jag var på en riktig solsemester var 2005. Då åkte vi tre iväg till Grekland och ön Patmos. Det var bara fyra år sedan, eller bara och bara... Men det känns som om det har hänt en massa saker sen dess. Titta på mitt hår bara, shit va långt det var och vad liten jag såg ut. Vi firar i alla fall det hela med en liten tillbaka blick i form av ett litet montage.

7 dagar...Dagen irritation: När jag ska in på facebook brukar jag bara skriva in ett F i adressfältet, då kommer facebook atomatiskt upp som första alternativ. Det enda jag behöver göra är att klicka pil ner en gång och sedan enter. Men oftast är jag för snabb och hinner inte trycka pil ner innan jag har tryckt enter. Det gör att min webbläsare gissar vad jag vill in på när jag skriver bara F. Den gissningen är alltid Feministiskt initiativs hemsida, så vare sig jag vill det eller inte är jag nog den som besöker den hemsidan mest av alla.

Överglada låtar!

Jag skapade en spotify playlist här om dagen som jag döpte till Överglada låtar :P Pappa lyssnade en massa på Vinyl 107 i helgen och där spelas det en massa låtar som kan klassas som överglada. Fast just nu har jag bara kommit på två låtar som passar in i på den listan, så fler förslag på överglada låtar är välkomna. Jag kan tipsa alla om att ha en sådan spellista, den är bra för alla humör. Just nu använder jag den för att försöka göra det lite lättare att skriva det sista på skoluppgiften. Även om det som sagt bara är två låtar än så länge. Det är höga krav för att få platsa på listan nämligen.

Här är låten jag hörde i helgen som fick mig att skapa listan. Fast här framförs den live och då blir man ju bara ännu gladare när man ser dem stå där och dansa. Coola typer, haha. Den andra låten än så länge är Walk of Life med Dire Straits som förövrigt är min tur låt.

I Can't Help Myself - The Four TopsFörsök att inte le när ni ser dem stå där, det är omöjligt :P Haha

Källkritik javisst...

Det känns bra att vi gör ett arbete i samhällskunskapen om EU där ingen hittar någon information. Vår lärare sa då att vi fick hitta på faktan själv. Man skulle nästan kunna tro det är svenska vi läser. Inte samhällskunskap B... Källkritik någon?

Bedtime survival guide!

Tips #457

Det kan hända att du ibland vill ligga och läsa något i sängen innan du somnar, det skulle kunna vara en roman, en mattebok eller ett sms. Är boken av en tyngre typ som t.ex. en mattebok, kan det vara skönt att söka en bättre läs position i sägen. En mycket uppskattad position är den så kallade "Kudden mot väggen". Den är bekväm och du behöver inte ha en massa armmuskler för att hålla boken uppe, utan du kan lätt luta boken mot dina knän i denna halvsittande position. Kudden mot väggen är även förhållandevis lätt att utföra:
  1. För armen bakom ryggen och greppa tag i den liggande kudden.
  2. Anpassa kudden så den fungerar som ryggstöd.
  3. Luta dig nu försiktigt tillbaka mot kudden.
OBS! Under punkt ett! Var försiktig så du, istället för att ta tag i kudden lyckas köra handen rakt in i din sänglampa som är ca hundramiljoner grader varm! Det kan resultera i en massa tysta svordomar, ett svidande finger restan av natten samt ett otäckt märke som ser ut att vara början till en blåsa!

Jag säger inte att det har hänt mig... Nej så klantig är jag ju inte...

8 dagar...

Hej då matte...

9 dagar...10 dagar...För ett tag sedan satt jag och spelade in mig själv när jag spelade gitarr. Det är kul och det är bra att få höra sig själv spela på ett annat sätt också. Fick för mig att jag kanske skulle ta och dela med mig av ett klipp nu. Tyvärr är ljudet ganska dåligt på grund av att datormicken inte är den bästa, men det får duga och jag hoppas inte ni hör alla felspelningar ;)

Låten heter Papa George och är skriven av Tommy Emmanuel. Varsågoda :)

Papa Geroge spelad av mig


Jag har märkt att jag har samma tröja på mig hela tiden på den här bloggen. Det är en ren slump att jag har valt att fota eller filma mig just de dagar då jag använder tröjan. Jag har andra kläder, jag lovar :P

Det blev en annan form av träning.

Jag betämde mig för att träna. När jag hade packat ihop träningskläderna och cyklat halva vägen till gymmet kommer jag på att jag glömt mitt träningskort. Det var det första tecknet på att jag egentligen borde ha vänt. Men jag orkade cykla hem igen bara för att hämta kortet så jag tänkte att jag säkert får komma in ändå. Några minuter senare har jag ställt cykeln i cykelstället och rör mig mot ingången till Friskis. Nu händer det som jag inte var berädd på. Jag får inte upp dörren! Jag rycker och sliter i den men den vill inte öppna sig. Då ser jag atombomben som i detta fall är en skyllt med öppettider. Jag som trodde det var en vanlig lördag... Men tydligen inte Friskis eftersom de stängde redan klockan 15.00 istället för 18.00 som vanligt. Morrrrrr...

Smart som jag är kom jag på en lösning! Så jag slog sönder ett fönster, hoppade in där och så kunde jag i lugn och ro träna i fred. Men efter 45 minuter tror jag larmet gick så då fick jag springa där ifrån...

Okej... Ignorera förra stycket. Det var inte riktigt så det gick till. Jag cyklade istället hem till mamma, drog på mig löparskorna och sprang 30 minuter i skogen. Jobbigt men skönt efter som vanligt.

Det var allt, tack och hej.

Bio!

Efter antagligen världens rörigaste msn konversation mellan mig, Stefan och Paula är det nu bestämt! Änglar och Demoner ikväll klockan 21.00 vi Sergel. Äntligen bio :)

Undra om jag ska träna innan dess, har inte riktigt bestämt mig för om jag orkar det. Jag ska fundera lite på det :PJag läste faktiskt boken på engelska kom jag på nu. Helt frivilligt. Det var ju duktigt av mig.

11 dagar...fail owned pwned pictures

Just det!

Ingenting-dag

Har jag gjort något av betydelse idag..? Jag tror inte det, kan inte komma någon sak. Det har varit en riktigt skön ingenting-dag. Jag funderade på att åka in till stan när jag vaknade men sen kom jag på att jag inte orkade eller hade lust. Kanske gör det imorgon istället. Jag har bara suttit inne och spelat tv-spel, varit inne på datorn lite, spelat gitarr och druckit kaffe. Det regnade ju också så då passade det perfekt. Nu tänkte jag fortsätta restan av dagen framför teven och titta på vad som helst.

På tal om film sä är det enda jag har kommit på jag skulle vilja göra i helgen är att gå på bio. Jag minns inte ens när jag var på bio senast. Jag måste bara leta rätt på en komois som har lust och pengar till att gå och se en :) Skulle vilja se Änglar och Demoner eftersom jag läste den boken för att par sommrar sedan. Jag tycker om "lösa pussel" filmer. Eller Kenny Begins som jag ännu inte har sett...

Godis är gott

Det känns som om jag har ätit godis hela dagen idag. Under mattepluggandet tryckte vi i oss en hel påse lösgodis och sen när jag kommer hem på kvällen slänger pappa den här fina påsen på mig. Jag visste inte att det fanns husvagnar nu också så jag hade ju inget annat val än att smaka. För att vara säker på vad jag tyckte om dem var jag ju tvungen att smaka lite mer. Tur att jag han träna i morse så jag inte behöver få allt för dåligt samvete. Fast å andra sidan, pluggar man 5 timmar matte i sträck så är man värd en massa godis :) 

Godnatt

12 dagar...


No kittens were harmed in the making of this video. They weren't poisoned until after it was finished.


.

Mattenördar

Idag är det dags att råplugga matte inför matte nationella på måndag. Det ska göras hemma hos min kära mattekollega Jenny. Det råkar ju vara så bra att hon har en supersmart pappa som kan allt om matte som ska hjälpa oss. Största problemet blir kanske att hitta ut till Västertorp med bil. Jag fick en jättefin karta igår men jag tror jag glömde den i skolan... Jaja jag tror jag kommer ihåg vägen ganska bra så det ska nog inte vara ett större problem.

Note to myself: Kör in i tunneln. Kör bara rakt fram, sväng inte en enda gång, men ligg gärna i vänster körfällt. Ut ur tunneln och kör mot Göteborg. Kör över en bro och fortsätt längre fram. Sväng av mot Västertorp. Sen skulle jag svänga någonstans men jag minns inte riktigt. Men om jag hittar rätt så ska jag komma fram till en återvinnings station och en skola. Då ska jag vara framme vid Västertorp centrum där jag möter Jenny.


Det ska nog gå det här tror jag. Annars är det ju alltid kul att åka en extra sightseeing runda. Jag måste komma ihåg att köpa nya batterier till min miniräknare också. Det finns en stor risk att de tar slut under nationella annars och det vore att leka med döden.

13 dagar...


SyjuntaFinns inte så mycket att tillägga. Jag är inte bra på att sticka.
Det är stor variation på våra lektioner just nu. Vi fick även lära oss massera :)

Egentligen har jag inte tid till att skriva det här

Godmorgon!

Nu sitter jag här och ska skriva klart min reflektion rekord snabbt, om en timme måste jag gå till bussen. Om matsedeln stämmer idag ska det bjudas på pannkakor, och gud nåde dem om det inte stämmer. Jag kommer ju komma till skolan en hel timme för tidigt bara för att jag ska hinna köpa biljetter till slutskivan och köra en planerad pannkaks-ätar-tävling med Jenny B i matsalen. Jag vill inte se att alla små skitungar har ätit upp alla pannkakor innan vi kommer...

Pluggstopp.

Jag kan verkligen inte plugga just nu. Jag ska skriva en kort reflektion över naturreligioner tills imorgon, men jag vet varken hur jag ska börja eller vad jag ska säga. Vi fick se en liten kort film som behandlade naturreligioner väldigt snabbt och sen sa vår lärare att vi skulle skriva en reflektion på det. Jag orkar inte, det står helt still i mitt huvud. Kan inte något kul hända snart istället...

14 dagar...

Förlåt igen... men hahaha :P

15 dagar...För att fortsätta på temat djur och savannen. Antagligen har ordet spridit sig och mattanterna ville hänga på vår lejonkungen låt. Mattanter är kanske inte kända för sin humor men det här är riktigt kul. Skulle inte du vilja smaka lite mumsigt mos eller kanske flodhästens favorit. Jag får inte glömma nämna att alla små mattanter gick runt med extra fina safari hattar idag också. Hahahaha...

Musik från savannenIdag hade jag och Josse vår musiklektion med klassen. Hur det gick kan sammanfattas med ett ord: Succé.
Ett bättre avslut på kursen kunde vi inte få :)

16 dagar...Nu blir det något alldeles extra! Haha... En film! Inte vilken film som helst utan en film utav mig, Jim och två kompisar från Gotland, Calle och Erik.

Det här krävs att jag berättar lite bakgrund till allt. Filmen är inte gjord idag, igår eller ens det här året. Nej det var en massa år sedan, jag kanske gick i sjuan skulle jag tro. Det var ett tag då just vi fyra skapade en massa filmer när vi sågs. Den tiden då jag precis hade upptäckt Windows Movie Maker och vi hade köpt en filmkamera. Så när Calle och Erik kom på besök eller vi besökte dem så blev det oftast minst en film utav hög kvalité. Haha.

Den filmen ni nu ska få se skulle jag gissa var den första och kanske knäppaste. Den spelades in i mitt rum i vår gammla lägenhet här i Orminge. Man skulle kunna säga att Rocky kan slänga sig i väggen när ni har sett vad Calle och Erik kan. Långhåriga jag sitter på sängen och försökte göra ljudeffekter med gitarren, fast det hörs bara under en lite kort sekvens. Jag måste även få uräkta den dåliga stavningen, men jag har aldrig varit en höjdare på det svenska språket. Min humor måste också ursäktas, den var tyvärr lika dålig då som den är idag :P

Finns det något mer att tillägga... Ja säkert, egentligen borde inte ens den här filmen få visas, den kan ju ge seriösa men för livet.Hej jag heter Matte, vissa kallar mig för *§@%#@*

Enligt mina beräkningar borde det vara ungefär 10 meter till köksbordet. Men då har jag inte räknat in de extra två meterna som jag måste gå för att få med mig matteboken. Det kommer krävas att jag tar mig upp ur en otroligt skön säng och jag kommer vara tvungen att passera hela två stycken trösklar av obestämd höjd. Antagligen infaller det vanliga problemet med att jag inte hittar en penna som då kommer kosta mig minst 10 meter extra för att hitta en. Det får heller inte glömmas bort att jag kommer behöva svänga x antal gånger under denna sträcka.

Upphöjer jag nu dessa fakta med siffran 3, anti-deriverar det och skapar mig en integral som jag sedan gör om till en inhomogen differentialekvation utav andra ordningen, borde jag få ett svar som kan klassas som icke reellt... För att få de båda talen proporttionella mot konstanten k borde jag börja...

Okej, okej... jag ska sluta tönta mig. Jag går och pluggar nu.

Tystnad...NOT

Ahhhhh... En viss person har spelat Eminems nya skiva hela eftermiddagen här hemma. Jag nämner inte vem det är men jag kallar honom för "Jim". Visst, Eminem är faktiskt bra för att vara rappare... Men en hel eftermiddag med en skiva som går om och om igen blir lätt lite mycket. Jag känner hur jag blir dummare för varje minut. Som tur är så tror jag det finns en lösning till problemet. Jag måste lyssna på alla bidrag i kvällens ESC. Kanske, men bara kanske hjälper det mig att få ut Eminem ur mitt huvud.

17 dagar...Låt mig presentera:

Slutet

Webbläsare

Enligt en liten underökning jag gjorde så visade det sig att min meny hamnar jättelångt ner för dem som använder sig av Internet Exploret 7.0. Det är ju inte riktigt okej. Jag har inte upptäckt att det händer på några andra versioner av webbläsare förutom just Internet Explorer 7.0. Men jag kan ju inte vara helt säker. Jag kan försöka fixa det senare men eftersom jag inte använder mig av den webbläsaren måste jag till en dator som har just IE 7.0. Men jag ska ge er några andra tips som jag tycker ni kan fixa ;)

För windows användare: IE 7.0 är inte den senaste verionen av webbläsaren som finns ute. Utan IE 8.0 finns och vill ni fortsätta använda just IE så tycker jag att ni kan ladda ner den senaste verionen av den. Det gör ni här!
Själv tycker jag inte om IE så jag använder mig av en annan webbläsare som också är ganska vanlig idag. Den heter Mozilla Firefox. Den tycker jag ni borde ladda ner och testa i alla fall. Den är mycket bättre enligt mig. Gör det här!

För mac användare: Det ska fungera bra på Safari, jag har inte märkt något. Men ni kan fortfarande testa Mozzila Firefox för mac. Tryck här då!

Men självklart ska jag föröka fixa så designen ser okej ut på alla webbläsare och versioner.

18 dagar...

Haha jag hitta en gammal bild på datorn. Jim står för galenskapen ute på landet.
Synd att inte slutet är med bara :PSvaret på frågan som ingen frågat

Sådär då har jag fixat lite med designen :) Nu blev det nästan en sån där header som alla proffsiga bloggare har, nästan i alla fall. Temat blev bilder från gotland, för det är ju sommar det.
 
Jag tänkte på en annan sak som kanske måste sägas. Kom på det när jag skrev min bloggadress i headern. Varför heter min blogg just lestomas? Jag tycker att ni borde undra det, jag undrar ju det... Eller nej det gör jag inte för jag vet svaret. Det ska ni också få veta nu. Ni kan ju tro att jag kallar min blogg för "mindre tomas", men nej. Så dålig är jag faktiskt inte på engelska. Jag vet att "mindre" på engelska stavas med två s. Alltså Less.

Svaret har att göra med gitarrer! BIG SUPRISE jag vet... Inte brukar väl jag ha något med gitarrer att göra. Nu ska jag komma till svaret. Det finns en väldigt känd gitarr modell som görs utav gitarr företeget Gibson. Den heter Les Paul. Jag äger en kopia av en sådan, för en äkta är ganska dyr. Fyndig som jag är bytte jag ut Paul mot Tomas, det skulle blivit lite konstigt annars.

Nu vet ni det, hoppas ni kan sova lugnt på nätterna nu!Min Les Paul modell av märket Epiphone. Så fin :D

19 dagar...Ny design på geeeee
Den som väntar får seeeeeLängesen vi sågs

Värst vad jag har bloggat idag. Kan väl lika bra skriva lite till, jag vet ju ändå inte vad jag gör just nu. Det finns väl kanske en risk att det här inlägget inte fyller någon stor betydelse, det finns en risk för att det kan bli lite flummigt eftersom jag i skrivandets stund inte vet vad jag kommer att skriva snart. Har ni slutat läsa redan? Jag kanska kan berätta något.

Hmmmm... Fick brev från det stället där jag lämnade blod på tidigare i våras idag. Jag har inte känt mig tillräckligt säker på att jag har varit frisk för att gå dit igen och lämna blod för första gången. Men nu vill dem tydligen påminna mig att jag borde komma. Det stod min blodgrupp på pappret. Förra året fick vi testa vilken blodgrupp vi tillhörde på biologin och då fick jag AB som svar, men jag fick inte veta om det var Rh-positivt eller Rh-negativt. Men nu stod det på pappret att min blodgrupp är AB+. Men nu känner jag mig faktiskt frisk och har varit det ett tag så nu kanske jag kan ta mig dit nästa vecka eller något.

Nu kan jag ju fortsätta med att disskutera vad jag borde ha för rubrik till det här inlägget. Det är faktiskt svårt ibland att komma på det, och eftersom det här inlägget inte handlar om något så blir det ju inte lättare. Jag har ju slängt in några Kent låtar som rubriker tidigare så jag får väl ta och leta upp en fin som jag kan använda nu. ... klart!

Nu borde jag inte skriva mer, tror inte det kommer hålla mcket högre kvalite ikväll ^^

Godnatt!

En dag som alla andra?

Hur många skoldagar inleds med ett religionsprov på hinduism och buddism. Fortsätter med självförsvar, för att sedan gå över till passionerad tango, och avslutas med olika klubbdanser? Så såg i alla fall den här dagen ut för NB3 :P

Förklaringen till detta är att vi på våra pedagogiskt ledarskaps lektioner ska leda klassen i en aktivitet. Då kan det bli lite vad som helst. Under de kommande veckorna ska vi bland annat ha musiklektion, syjunta och lektion i windows moviemaker på schemat. Haha det är kul det, känns som ett bra avslut på allt.Klubbdans... Det var värre än det ser ut :P Men det var kul ^^

Polarpriset till Peter Gabriel!


När jag läste DN nu på morgonen upptäckte jag att Peter Gabriel ska få Polarpriset för sin musik. Priset delas ut i Stockholm och är ett stort och känt musik pris. Bland annat Bob Dyland, Pink Floyd och Stevie Wonder har fått priset under åren. Men nu ska alltså Peter Gabriel få det. Jag tycker om hans musik jättemycket, den är speciell på sitt eget sätt och låter inte riktigt som allt annat. Jag höll till och med ett tal om honom under Svenska C kursen. Så det var ett bra beslut att ge han priset för allt han har gjort under åren.

Grattis! :D

Det är dom små sakernaEn liten lapp på köksbordet kan göra morgonen bra :D

20 dagar...Den är faktiskt ganska söt :P


21 dagar...En balett

Igår var jag iväg med musiken i skolan och tittade på baletten Ringaren från Notre Dame. Det var ganska speciellt och nytt. För det första hade jag aldrig varit på Kungliga Operan här i Stockholm förut. Vi satt högst upp och bara jag tittade på den enormt stora kristallkronan fick jag lite svindel. Men byggnaden var otroligt häftig. Sen var det även speciellt och nytt med att se en balett. Jag var inte berädd på att det skulle vara dans hela tiden. Jag trodde det skulle vara lite dialog ibland men så var det inte. Handlingen skulle man läsa i programmet. Men det var ändå väldigt häfftigt. Första akten var lite seg men andra akten gick jättefort.
Det som var kul också var att all musik spelades självklart live av en orkester. Jag kom på mig själv hela tiden med att sitta och titta på dem istället för på scen. Det är så fascinerande hur det går att få fram så mycket olika känslor och effekter med en orkester. Hur det där lilla slaget på en trumma gör en jättestor skillnad. Så orkestern var för mig lika rolig att kolla på som själva föreställningen.

Strax innan klockan 22.00 var det slut och jag han precis hem till Lost. Var bara tvungen att säga det så ingen blir orolig och undrar.

22 dagar...

Idag tog jag en cykeltur ner till mjölkudden. Det var skönt :)

Nehep...

Jag är kass på att plugga... Har vi kommit överens om det nu? Minns inte hur man pluggar till ett vanligt prov...

HejReligionsprov på hinduismen och buddismen på onsdag och jag har knappt börjar plugga. Sen borde jag plugga en massa matte också. Snart är det nationella provet. När jag har skrivit klart det här lovar jag att börja med religionen. Jag hade ju inte ens tänk att skriva om plugg, men det fick bli lite ändå :P

Idag var min klass i dieselverkstaden för att få lite information inför EU-parlaments valet och sen även lyssna på två kandidater. En var Carl Bildts fru och den andra var en miljöpartist vid namn Carl Schlyter. De var olika varandra, hon var otroligt seriös på ett nästan jobbigt sätt undertiden han var allmänt flummig, kanske till och med lite väl mycket ibland. Så om jag blev så mycket klokare vet jag inte, politik är knepigt. Men jag ska försöka läsa på om de andra partierna också. Det här var ju bara en moderat och en miljöpartist. Den sjunde juni ska man väl rösta för första gången.

Men nu ska jag gå och hälsa på Buddha och Shiva med flera!

23 dagar...Visste ni att siffran 23...
  • ...är det naturliga talet som följer 22 och som följs av 24.
  • ...även kan skrivas som 0001 0111 binärt.
  • ...är mytomspunnet. Det sägs av vissa vara basen till allting och man kan se det lite överallt.
  • ...består av en 2:a och en 3:a. Delar man 2/3 får man 0.666. Som även är djävulens nummer.
  • ...är antalet dagar det är kvar till studenten!Besökshelg...

Tänkte inte skriva så mycket om helgen i Enköping. Den gav många intryck, tyvärr så var de flesta inte så bra. Jag vet att jag alltid drar för snabba slutsatser om allt och alla. Men just nu vet jag inte vad jag känner. Det var ju inte så farligt att vara där under de här dagarna. Vi fick kolla oss omkring, puttsa skor, kolla på fordon och till och med provskjuta ett vapen. Det som skrämmer mig är elva månader där... Bland de där personerna som jag tyvärr allt för snabbt klassar in i likhet med bygg och el eleverna i skolan. Så långt ifrån mig själv det går att komma. Men som sagt, jag drar alltid för snabba slutsatser. Jag borde inte göra det. Jag tror inte jag har fattat hur lång tid elva månader egentligen är förens nu.
Jag som har svängt fram och tillbaka i mina tankar om jag har velat göra lumpen eller ej. Men för det mesta har jag tyckt att det vore spännande och något jag borde klara av. Just nu känns det som om jag har tänkt helt fel om mig själv... Jag kanske inte platsar in alls på ett sådant ställe.

Usch, nu kommer det bli några dagars intensivt tänkande om jag känner mig rätt... Så får jag se hur det blir.

Nu skrev jag mer än jag hade tänkt.

24 dagar...Idag bjuder jag på en liten ramsa:

Mary had a little daughter
Held her twenty minutes under water
Not to save herself from troubles
Just to see the funny bubbles


En försmak av lumpen

Idag ska jag iväg till Enköping på besökshelg eftersom jag ska in i lumpen där i juli :O Det kommer bli spännande och läskigt men jag hoppas det går bra så jag inte åker därifrån livrädd och vill aldrig komma tillbaka :P Tåget går klockan 11 och jag är hemma igen på söndag klockan fyra. Jag vet inte mer än att jag ska få ett par kängor att gå in under sommaren ^^ Men jag antar att det blir en del information mm.

Uppdatering om hur jag har haft det kommer på söndag :)

Blackout

Idag visste jag att vi skulle börja lite tidigare än vanligt. Närmare bestämt klockan halv 11. Det var inga svårigheter att fatta det inte. Svårare är det att förstå hur det kunde gå så fel...

Igår eftermiddag kollade jag ut en buss som skulle ta mig till skolan. Den bussen skulle gå klockan 10.48! Jag vet inte hur jag tänkte men jag tänkte inte på att då hade klockan redan varit halv 11 om jag tog den bussen. Jag satte klockan på 09.30 inatt och gick till sängs efter skivan. Jag vaknade upp lite tidigare utav att Jim lyckades larma huset utan att veta att jag fortfarande var kvar där :P Men fortfarande förstod jag inte att jag hade kollat helt fel buss tid. Men jag visste ändå att vi skulle börja halv 11. Jag gick till bussen 10.43 utan att tänka det minsta på att min lektion hade börjat för 10 minuter sedan :P När jag kommer till skolan och klassrummet ser jag att hela min klass redan sitter där och jag som trodde att jag var tidig. Fortfarande så slog det mig inte. Det är först när jag gått in och satt mig som Jossan säger på skoj ungefär "Jaha, så nu passar det att komma" som jag fattar att jag är en hel timme sen :P

Helt ärligt vet jag fortfarande inte hur det gick till. Att jag kunde åka ända till skolan utan ett ens slås av tanken att bussen jag borde tagit skulle ha varit 09.48 bussen :P Jaja, det va inte så allvarligt för jag missa inget superviktigt. Men ändå... Hur gick det till?

25 dagar...ART: Spansktalande groda.Va...va....va... Det trodde ni inte va?

Hej klockan tre blogg!

Jag fortsätter väl med vanan att blogga när jag kommer hem :P Har varit med Ludde, Mattias och Calle på skiva. Det var någon klass på södra latin som höll i den, mer vet jag faktist inte :P Inte för att vara elak mot någon men det var tyvärr inte den bästa skivan direkt. Rent fest mässigt i alla fall. Sällskapet var det bästa men resten... jo tyvärr så sög det ganska hårt.
Jag är inte den som brukar klaga på en DJ. Jag tycker alltid att det brukar vara bra musik. Men den här gången var det verkligen otroligt dålig musik. Det var bara hiphop/RnB låtar som jag aldrig hade hört förut. Det är ingen överdrift. Max ett par gånger blev jag sugen på att dansa men oftast gick jag där ifrån i ren protest :P Ge mig Spice Girls, Grease, Magnus Uggla eller The Voice låtar... Vad som helst hade varit bättre än det här. Den enda anledningen till att jag stannade kvar för för vännerna.

Jaja nu ska jag inte va bitter. Imorgon är det projektredovisning! Tjohoooo..........

Godnatt ;)

26 dagar...Ja då var det bara 26 dagar kvar till studenten. Det firar vi med en fras på finska som ni kan använda hela dagen :)

Svenska:
"Nu är det bara tjugosex dagar kvar till studenten"

Finska:
"Tänään on ainoastaan kaksikymmentä-kuusi päivää lakkiaisiin"

Varsågoda!

Tack till Paula för hjälpen.

27 dagar...Sommaren är snart här med dåligt väder, myggbett och en kudde som aldrig blir sval. Längtar ni kanske till snö, tomtenissar och det undre lagret på chokladasken?

Jag delar därför med mig av en länk till dessa själar och säger... Håll ut, det är inte långt kvar nu ;)

Passar du in på beskrivningen? Tryck här!


Till förra inläggets kära gästbloggare.

Försök inte lura mig med en massa fejk kommentarer! Mouhahah jag är för smart för det! Jag genomskådar allt! Jag vet vem du är, jo precis!

Gästblogg!

Idag har vi en gästbloggare med oss i studion!
hans namn är....
Ludde "SötnoS" "Murre" Murvall!!!
nu ska jag gå hem!
men..!
sharing is caring!
 så jag ska dela med miig utav en sån där vanlig text
man brukar surfa på när man är ute och surfar på internet (hohohaha)

Tjejen: Sakta ner, jag är rädd.
Killen: Nej, det här är kul.
Tjejen: Det är inte alls kul, sakta ner.
Killen: Säg att du älskar mig då.
Tjejen: Jag älskar dig, sakta ner nu.
Killen: Ge mig en kram.
- Tjejen kramar honom.
Killen: Ta av min hjälm och sätt på dig den.

I tidningen nästa dag:
En motorcyckel har krockat in i en byggnad,
två satt på motorckyeln, men bara en överlevde.

Sanningen: Killen hade insett att hans bromsar inte fungerade, men han ville inte tala om det för tjejen.
Istället fick han henne att säga jag älskar dig,
känna hennes kram för en sista gång, och han fick henne att ta på sig hans
hjälm och sa att hon skulle klara sig även om han skulle dö.


Snart är det jag som är kung!


´
Sitter i skolan och planerar en musiklektion jag och Josse ska ha med klassen. Det är ledarskap som är huvudmålet. Vårat mål är att få klassen att spela, banka och sjunga fram "Snart är det jag som är kung" :)

Nu vill nog min lärare prata betyg med mig... :O Bäst jag slutar.

28 dagar...Nu är det alltså bara 4 veckor kvar till studenten! :D

Ett skolår, eller läsår som det kallas består av ungefär 37 veckor. Har man gått i skolan från första klass till sista året på gymnasiet betyder det för de flesta att man gått i skolan i 12 år. 12 x 37 ger en sådan fin siffra som 444.

Varför är 444 en fin siffra? Jo för det är en fin buss som går mellan Slussen och Västra Orminge. Det tycker vi om!


Köööööö.........

Tänkte bara berätta en sak som drabbade många i morse. Man kan sammanfatta det med ett långt ord: Kööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö.
Tydligen hade det varit vägarbete vid skurubron, och som vanligt när det gäller den här sidan av vår kära flaskhals betyder det kö. Det är nämligen så... För att komma in till stan så måste alla som bor på den här sidan av skurubron (halva nacka och hela värmdö) åka just över skurubron, det finns inget annat alternativ om man inte vill åka en omväg på ett par timmar. Vid rusningstid på morgonen brukar det resultera i lite köer.

Inatt hade det alltså varit vägarbete där. Tydligen hade det blivit försenat och de han inte han klart i tid innan rusningstrafiken drog igång... Köööööööööööööööööööööööööööööööööööööö... Det var den värsta kön jag varit med om. Kö ända hem till mig! En sträcka som brukar ta ungefär 5 minuter att åka tog mig idag 30 minuter.

Kom jag i tid till skolan? Nej...The one and only Skurubron

Sidospår: Kollar man på skurubron underifrån ser den platt ut. När man åker över den känns den väldigt böjd.
Jag har aldrig fattat hur det går till :P

En helt ny karriär IIII


Det är sant! Jag hade tänkt göra min egen nedräkning till studenten här på bloggen med start imorgon! Det blir som en julkalender med en present varje dag!

Vadå present?
Ja det kan bli vad som helst, en bild, en text, en fågel eller en spansktalande groda. Jag får komma på något varje dag helt enkel :)
Va fyller det för mening, en bild liksom...?
Ingen alls, det finns ingen chans att den kommer förändra världen eller nåt. Bara ytterligare en tokig idé jag har fått. Men oj så spännande det kommer bli :P

Imorgon är det alltså exakt 4 veckor kvar innan 3:orna på Nacka Gymnasium tar studenten! 2 juni är datumet att ha koll på ;)

EnmannabandNu ska vi prata YouTube kändis :P Jag har fastnat för Julia Nunes videor. Hon är väldigt duktig och jag tycker jag det är kul hur hon lyckas göra ett enmannaband väldigt bra. Jag har blivit jättesugen på att göra något eget sådant :P Nu har jag ingen sångröst som skulle räcka enligt mig men man kan ju göra massa instrumentella saker. Fast det är väldigt svårt och jag vet inte om jag har utrustning för det :/ Men kanske, vem vet :P

Julia är i alla fall väldigt duktig. Det är extra coolt att hon spelar på ukulele också :D

Guds gåva till mänskligheten...

...eller farmors gåva till Bamse.
PANCAKES!


Bildkälla

Lite sådär lagom random bara :P

R.I.P. Nybackaskolan

Cyklade förbi min gamla skola här om dagen. Eller den finns ju inte kvar längre. Från förskolan till årskurs 6 gick jag här, det är ju en stor del av min barndom. Nu finns inte längre korridorerna kvar, inga gårdar att spela bandy på eller platser att byta pokémonkort.

Det var ganska många år sedan nu skolverksamheten lades ner på skolan. Det var något om att skolan behövde rustas upp men det fanns inga pengar för det. Då fick alla elever flytta till Brannhäll skolan som då bytte namn till Orminge skolan. Men den flytten slapp jag eftersom jag redan hade börjat högstadiet. Men det har tagit jättelång tid innan den började rivas. Det var först nu under våren som det har hänt saker. Men då gick det också fort och nu så var hela skolan borta här om dagen. Nu bygger dem väl bostäder eller något annat tråkigt här. Simhallen eller skejtparken som folk har snackat om i flera år nu kommer nog inte gå i uppfyllelse nu med, det brukar inte bli så.

Utan Nybackaskolan hade jag kanske inte hade hållit på med musik idag. Nybacka var nämligen en musikskola och det var där jag fick börja spela cello i 1:an för att sedan byta till gitarr i 4:an. Så det får jag tacka för :P Å självklart de vänner som jag fortfarande har kontakt med från den tiden :)

Pixlar! Ge mig pixlar!Vill ha en systemkamera nu! Vill ha en kamera nu! MIn vanliga kompaktkamera gick sönder för några månader sen. Använder mig av mammas olympus och min mobilkamera just nu men båda är kassa. Folk brukar ju få bilar i studentpresent då skulle väl jag kunna få en kamera. Okej, alla kanske inte får en bil men något brukar man ju få :P Det blir ju en jobbig sommar om jag inte har en kamera.

//En person som saknar sitt tredje öga...

En månad kvar


Jag slås hela tiden av tanken att nu är det sommarlov. Det känns som det, men enligt mitt schema ska jag till skolan på måndag. Mösspåtagningen i torsdags har fått mig att tro att det var skolavslutningen, all sol lurar mig att tro att nu är det sommar. Men jag kan väl inte säga att jag klagar direkt :)

Kattattack

Vi måste ha fått nya grannar eller så har grannarna skaffat en ny katt. Den har i alla fall dykt upp flera gånger nu och verkar tycka om våran trädgård. Vi måste ha de bästa insekterna att jaga för det verkar vara det enda den är intresserad av :P Det ser ut som om den har ramlat ner genom en sotig skorsten ^^ Väldigt söt :)

Grillkväll

Grillad kyckling med färskpotatis. Hemmagjord glass. Marshmallows. Godis. Spel.
Lyckade ingredienser för en lyckad grillkväll hos Magnus och co. helt enkelt :)

Kom hem från Magnus för en stund sen där han och hans syrror bjöd ett gäng på god mat och gott sällskap. Precis lagom för mig som ändå var ganska trött under kvällen. Inatt måste jag verkligen sova ordentligt. Känner att jag inte har gjort det på några nätter nu.
Dagen och kvällen efter valborg måste nog vara en av de lugnaste stunderna på året. Jag cyklade genom halva Orminge för att komma hem, jag stötte inte på en enda kotte. Helt dött.

Imorgon ska jag inte göra någonting hade jag tänkt. Ska bara sitta i solen och ta det lugnt :) Ska bli skönt.Grilla marshmallows är egentligen mer roligt att göra än vad det är gott :P


Vår studentskiva :)

Den 29 april var det alltså dags för NB3 att ha sin skiva på Frans August. Temat var det brinner på hemmet :P Skivan blev jättelyckad :) Middagen var nästan bäst med god mat och roliga händelser. Alla fick till exempel en varsin utmärkelse. Jag blev klassens räddare i nöden :D

Efter middagen kom en massa glada vänner och annat folk :) Bäst på dansgolvet var nog vår lärare Jesper som hade tagit med sig en rullator som han dansade loss med :P

Det här blev lite kort men skivan var lyckad :) Tänk... Snart är det slut. Aldrig har nog tre år gått så här fort. Det har varit en bra tid :)

Now you're messin' with a son of a bitch

Valborg bestod för mig av lite humörsvängningar och otrolig beslutsångest. Dagen började bra med att jag lätt kom upp ur sängen på morgonen, även om det var skiva dagen innan. For iväg till skolan där det stod soundcheck först på schemat inför mösspåtagningen. Mösspåtagningen gick bra, vi bjöd ju på låtar som Mmmbop, Venice Queen och Kom igen Lena :) Märkte att mina strängar var lite blodiga efter att jag lyckats göra ett sår vid nagelbandet :O Efter mösspåtagningen inföll nog dagens beslutsångest nummer ett. Vilken park ska nu ungefär halva klassen välja att åka till :P Tillslut blev det Vasaparken, efter att vi alla köpt oss en varsin pizza :P Efter ett tag drog vi hemmåt efter att alla började frysa.

Väl hemma så slog humöret om, antagligen efter all energiurladdning och lite för lite sömn natten innan. Ändå så var det ju tänkt att jag skulle hitta på något under kvällen. Det stod mellan brasa i nyckelviken, Ace <3 Fight Club eller somna i sängen. Men tillslut blev det i alla fall att jag hängde med Tomas och co. till Nyckelviken, jag fick ju skjuts :P Där tittade vi på en liten brasa och satt och snackade runt en eld. Eller jag snackade knappt någonting, jag var lite seg.
Snart händer det som nog borde bli kallat ett världsrekord i både snabbhet och otrolig beslutsångest. Ludde ringde och ville ändå att jag skulle följa med till Ace, och det lät väldigt kul. Nu infaller beslutsångesten, lämna vännerna här för att dra till några andra eller stanna kvar. Det var inte lätt :P Tillslut bestämde jag mig i alla fall för att dra till Ace. Lyssna nu ni som kan ert Nacka. Från Nyckelviken till Slussen på 30 minuter. Och då gick jag ända till Forum för att ta en buss. Det måste vara ett nytt rekord :P

Beslutsångest nummer tre infaller när vi kommer fram till Allhuset där festen var. Några i gänget tycker det ser helt dött ut och undrar om vi ska gå in. Men vi går in och det var väl bra det för det var riktigt kul och mitt humör steg igen :) Sen att det tar en jävla tid att komma hem ända från universitetet är väl en annan sak. Jag kan dra slutsatsen att det är lugnare att åka hem vid tre tiden på natten än var det är att åka in till stan klockan elva på en valborg. Det är då alla fjortisar redan är aspackade och sitter och spyr ner bussen. Klockan tre ligger väl de på sjukhus.

Ojojoj det var valborg det :P

RSS 2.0