Trött på svinen

 

Jag har inte vaccinerat mig än, om det nu blir av. Skönt att vissa gör sig av med svinen i alla fall.

 

^^


Dagens stalker

 

Den här lilla flickan gömde sig överallt idag under min runda. Lika rädd och lika förvånad blev jag varje gång hon dök upp bakom en buske eller hörn och viftade med sin skyllt som sa att "jag får inte plats på dagis, därför står jag här istället". Jag frågade henne om hon inta hade något bättre för sig. Men jag fick inget svar. Sen upptäckte jag att hon visst bara var gjort utav kartong.

Läskig reklam.


Adventshelg

 

I helgen har Calle från gotland varit här. Han fick hänga med på 18 års firande och utgång. Idag har vi även lyckats baka lussebullar, eller ja mamma gjorde väl det mesta. Jag har även varit nära på att backa sönder en backspegel. Det känns som att jag och bilkörning inte går ihop så bra just nu. I morgon är det i alla fall moppe som gäller på jobbet.

 

Godnatt


Dagens räddare i nöden

Idag fastnade bilen i en lerpöl när jag var ute och körde min bilrunda helt själv för första gången. Jag skulle bara vända bilen eftersom jag inte kunde köra längre fram på grund av vägarbete. Men platsen jag valde att vända på ville inte släppa mig därifrån, så där satt jag med en bil som inte kom någonstans och en massa post som skulle delas ut.

Men jag hade tur i oturen. En vägarbetare hade sett mig och kom till undsättning med lina och en stor grävmaskin. Så fort jag hade satt fast linan i dragkroken och den andra änden i grävskopan drog han loss mig utan svårighter. Så dagens tack går till vägarbetaren som gjorde att mitt problem var löst på drygt 5 minuter och jag kunde fortsätta köra min runda, som faktiskt i övrigt gick över förväntan om man bortser från lergropen.

Pig


Nyheterna totalt domineras av grisar. Blir man inte svinsjuk så kommer man äta julskinka från grisar som är uppfödda i burar. Tar man svinsprutan så är det nu också bevisat att man kan dö av den. Det är faktiskt ganska komiskt när man tänker på det. Det ska bli skönt när allt det här är över och vi kan börja skjuta påskharar istället.

Jag hade faktiskt tänkt att gå förbi vårdcentralen imorgon och se om jag kan få den där sprutan, det borde ju vara kortare kö nu när folk kommer vara rädda efter dödsfallet. Det är väl lika bra att få det gjort, så slipper jag bry mig sen. För jag är inte direkt rädd för biverkningarna, det är bara redan sjuka som drabbas och dör av dem. Sen om jag får lite feber får jag väl ta.

Nu har jag visst bloggat om bacon djuret... Unikt.

Allt går fel när man inte har energi

 

Punka på mopeden.

Fick cykla istället

På cykeln hoppade kedjan av

Fick leka sprakcykel

Klämde fingret i ett antal brevlådor

Mitt finger ömmar fortfarande

 

Slutsats

Glöm inte bort att ät lunch


Jul?

 

Om exakt en månad är det Kalla Anka på tv och i helgen är det första advent.

Det blir en utmaning att skapa julstämningen i ett mulet, regnigt och plusgradigt Sverige.

 

Eller nej, det blir som vanligt

 

Fast jag gillar julen så det ska bli skönt att städa undan November.


Att vara ute i god tid

 

Idag ringde stugägaren som äger huset vi brukar hyra på sommrarna på Gotland. Nu har pappa hyrt huset i två veckor som vanligt i sommar.

 

November, December, Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli.


Det är ju snart sommar... typ...


Stänkskärm

 

Det finns en del att säga om den här bilden...

  1. Jag har köpt en ny stänkskärm idag för att slippa se ut så här på benen.
  2. Min otroliga förmåga att hitta strumpor som passar ihop.
  3. Min otroliga förmåga att inte sätta på mig strumporna ut och in.
  4. I tvättmaskinen ligger både byxorna och strumpor, så jag ska kunna sätta på mig både rena byxor och strumpor som i alla fall bara skilljer sig med en annan nyans av svart imorgon.

Siluetter

Bilder av Tomas och Tomas

Zombie

Jag behöver helg. Idag gick jag upp en timme för tidigt utan att märka det, det var först efter att jag hade duschat som jag kom på det. Nu sitter jag här med en hel extra timme till godo och kollar på veterinärerna på tv. Dom skär av svansen på en ödla just nu. Aj.

Zzz

Zzzzzzzzz

Så trött är jag

Zzzzzzzzzzzz

Rujbreijk... Rybriik? Rubrik!

Idag har varit en bättre dag än igår, trots att klockan ringde 05.45 imorse. Jag sov faktiskt med persiennerna uppdragna i natt för jag tänkte att det kanske hjälper om man vaknar och det är lite mindre mörkt (läs: fortfarande kolsvart). Vet inte om om det hjälpte, antagligen inte. Jag borde kanske skaffen en sån där klocka som är en lampa som gör att man vaknar ljust varje morgon. Det kan kanske hjälpa.

Min dag:
Cykla till jobbet
Sortera post
Cykla på jobbet (köra lite bil också)
Träna
Cykla hem igen
Äta en banan och en Snickers

På tal om min dag... Jag har tänkt på en sak och det är hur mycket min blogg bara blir sämre och sämre. Nu under hösten har den ju sjunkit till pinsamma nivåer. Det var lättare att blogg i våras. Jag skämms i alla fall lite över det. Jag tror jag ska ändra inriktning och sluta med att blogga om vad jag gör på dagarna och sånt skit. Inte ens jag bryr mig om det. Bara om jag gör något riktigt kul och speciellt ska det vara värt att nämnas. Jag tror det kommer bli lättare att blogga då också, för det är när jag sitter och skriver vad jag gör som jag själv brukar tröttna och sudda ut allting. I fortsättningen ska jag blogga om random stuff bara, det kommer bli bättre och roligare då tror jag.

November

Jag har varit trött dom senaste dagarna och har inte orkat blogga mycket. Hela dagarna har försvunnit på jobbet bland all post. Sen har det varit mörkt och blött ute och det har inte bidragit till att jag har blivit piggare. Men jag antar att det är så här det kommer vara nu ett tag framöver. Jobbet är okej, jag ska vara nöjd att jag har ett jobb just nu i alla fall även om det tar mycket krafter. Fast det har ju bara gått två dagar än och det tar ett tag innan man kommer in i flytet. Jag har i alla fall fått köra både postbil och postmoppe nu. Det var lite kul. Sen att stå och sortera post i fyra timmar är kanske inte lika kul.

Jag vill att det ska hända något kul nu eller något roligt att se fram emot i alla fall. November är en så tråkig månad annars. Behöver nog få se solen lite också. Min mamma är på kanarieöarna den här veckan med en väninna, det är lite orättvist. Men det hade tydligen regnat där idag också.

Haha oj vad depp allt det här lät :P Synd att du har läst allt nu då ^^

Sommarlovsångest

Till en början var det skönt att inte ha något att göra, det var skönt att gå hemma och ta dagen som den kom. Sen började det sakta övergå till mer och mer tristess och ångest över att jag kanske inte skulle lyckas få ett jobb. Nu när jag har fått ett jobb så har jag drabbats av klassisk sommarlovsångest, eller jättelångt höstlovsångest skulle jag väl kalla det här. Imorgon är det byebye sovmorgnar och lediga dagar.

Innerst inne tycker jag att det ska bli skönt att komma igång med något även om det just nu känns jobbigt att behöva jobba. Men så fort jag har kommit in i rytmen igen så brukar det ju kännas bättre igen.


Arbetslös no more

Den här veckan har kretsat kring ett ord. Ett ord som jag har missbrukat och som har fått mig att ligga vaken på nätterna.

Ketchupeffekten
Ketchupeffekten
Ketchupeffekten

Men nu är veckan över och den har resulterat i jobb. Kanske inte det jobbet som jag villa ha mest av allt i världen men ändå ett jobb som kommer passa mig ganska bra. Men man får ju inte vara kräsen i dessa svåra tider. Folk som bara har läst min blogg under veckan fattar nog ingenting. Men jag orkar inte förklara det nu heller.

En till hund

 

Jag fortsätter med hundtemat här på bloggen. På det viset slipper jag blogga om mina jobbekymmer. Här är lite bilder från en promenad som jag, mamma och Jim tog med Jesper i söndags. Han var förut min mosters gamla hund men bor nu med ett gammalt par på Valhallavägen. En liten östermalmssnobb har han blivit på ålderns höst.


Mitt liv som hund 2

 

Om jag vore en hund så skulle jag nog se ut så här idag.


[Bekymrad]

 

Fan vad "jobb"igt allt blev nu.

 

[Ketchupeffekten]


Först händer ingenting på flera veckor och den här veckan händer allt. Det kommer sluta med att jag drunknar i beslutsångest och hamnar på ruta ett igen.

 

[Bajs]

 


Mitt liv som hund

 

Om jag vore en hund så skulle jag vifta på svansen nu :)

En bra vecka det här!


Ella

 

Hundvakt idag åt Ella. Vi har upptäckt hennes favoritlåt :P


Sportsöndag

Idag har inte varit en bra sportdag.

För det första så skulle Djurgården ha åkt ner till superettan tillsammans med Hammarby. Det hade känts lite bättre då, även om jag egentligen inte bryr mig.

För det andra så ska inte Sverigen förlora med 0 - 7 mot Finland i ishockey. Det är pinsamt.

Reklam

 

Såg den här på bion och blev lite förvånad. ComHem har gått från att ha gjort dom tråkigaste och sämsta reklamfilmerna i världshistorien till att faktiskt ha lyckats gjort en av dom roligaste. Bra jobbat!


Saw

Det som är positivt med Saw filmerna är att man vet exakt vad man betalar för. Det som är negativt är att man får se samma film om och om igen. Saw I är den enda filmen i serien som jag skulle rekommendera för någon att se. Saw II, III, IV, V, VI minns jag knappt vad dem handlade om, det är liksom samma film allihopa och jag kan inte skillja på om något skedde i trean eller om det hände i femman.

Frågan är ju då varför jag ser dem i över huvud taget?

Svar: Jag slipper se Dansbandskampen på tv. Bara tanken på att se band utklädda till julgranar stå på scen och slakta bra låtar för att få det att låta dansband. Nej då ser jag hellre på folk som slaktar sig själva istället.

Det är då jag önskar att jag kunde stanna tiden

Kom hem igårkväll, trött och svampig kände jag mig efter flera timmar på tåg. Idag har jag varit till stan en sväng och nu sitter jag hemma i soffan och lyssnar på Röd. Den är bra även om det inte är kents bästa platta, men kent håller alltid en hög nivå som vanligt. Vals För Satan (Din Vän Pessismisten) är den bästa låten på hela plattan, en av de bästa låtar kent någonsin gjort.

Ikväll ska jag in till stan igen och kolla på Saw VI, jag väntar mig blod, äckliga scener och sjuka pussel. Det blir bra det ^^

Läggdags i Torsby

Det har snöat hela kvällen här i Torsby och nu ligger det ett litet vitt lager på marken. Men det lär nog tyvärr töa bort imorgon redan. Jag ska snart sova, ska upp ganska tidigt imorgon så vi hinner uträtta lite ärenden innan tåget går hem igen klockan 14.

Jag blev nekad öl för första gången i mitt myndiga liv idag. Jag och mamma skulle äta middag på kina restaurangen här i stan och jag beställde öl till maten, jag har aldrig blivit leggad på en restaurang förut så jag tänkte inte ens på att man faktisk måsta vara 18 även här. Jag har varit ute med kompisar och käkat och vi har aldrig behövt legga oss men nu när jag går ut med mamma så fick jag minsann frågan. Hade jag legget på mig? Nej... Det är då jag får lust att springa upp till packningen som låg i mormors lägenhet, hämta legget, springa ner igen och skrika "Haa jag har körkort! Jag är 19! IN YOUR FACE" Inte för att jag ska få den där ölen utan bara för att bevisa att jag visst är myndig och får dricka hur mycket öl jag vill :P Men jag tyckte ändå inte det riktigt var värt det så jag får skylla mig själv, men det är inte fel med en Coka Cola heller ^^

Det är ett hårt liv på landet

Torsby


Torsby är en liten håla norr om sjön Fryken i Värmland. Mest känd är den antagligen eftersom multimiljonären och kvinnotjusaren Sven-Göran "Svennis" Eriksson kommer här i från. Men här utspelar sig även filmen "Rallybrudar" och det är hit du ska åka om du vill åka i världens längsta skidtunnel. Annars är det ganska mycket en stad på landet där folk fortfarande kör raggarbil upp och ner längst Järnvägsgatan.

Idag åker mamma och jag till Torsby, för här bor även min mormor. Vi åker hem redan imorgon så det blir inget långt besök. Jag har inte varit och hälsat på på ett bra tag nu, det blir lätt så när hon bor så längt bort och sen har hon tyvärr inte ett så bra minne, eller inget närminne alls egentligen, så hon kommer aldrig ihåg om vi har varit där ändå. Spelar ingen roll om vi stannar en vecka eller bara en dag. Det är lite sorgligt men så kan det bli efter två strokes.

14.15 går tåget.

Kuriosa: Världens godaste kebeb finns i Torsby. Det finns ungefär en pizzeria och en invandrare, han råkar göra den godaste kebaben jag någonsin har ätit.

Jag kan inte sova


Massage

 

Idag ska jag använda mitt persentkort på en helkroppsmassage som jag fick av mamma i födelsedagspresent. Jag har aldrig fått äkta proffs massage förut. Tänk att bara få ligga ner och knådas i 30 sköna minuter. Lyx!


Se Ve

Jag har kanske inget jobb, men jag har nog världens snyggaste CV. Jag ska nog spendera resten av dagen med att beundra det. Ni borde vara avundsjuka.
Seriöst.

Svensson-tv

 

Kanal 5 älskar verkliget att göra tv av äkta svensson nöjen. Nu när Färjan är slut tar Ullared över, från fylla till lågpris shopping. Ganska skillda världar men ändå så får jag samma känsla när jag tittar på dom, en tragikomisk känsla. Att se folk som åker på semester i två veckor för att campa utanför Ullared, och sen spendera dagarna med att shoppa allt som kommer behövas det närmaste året känns tragiskt, även om det är det bästa dom vet. Men det går ju inte att låta bli och le lite. Kanal 5 gör även ett bra jobb när det kommer till att framställa det som tragiskt, inte minst när man får följa en lageranställd när han sitter ensam i fikarummet och pratar om att dagarna ändå går ganska fort på jobbet. Sen får man följa med han hem där han bor ensam i en villa och går ut på trädgården och hissar upp en vimpel i flagstången.

 

Även om det egentligen borde vara helt kass tv så är det ändå ganska underhållande. Det behöver inte vara Hollywood Fruar, vanliga svenssons fungerar ganska bra det med.


Måndag

 

Det är lättare att blogga när man egentligen inte har tid till det. På något sätt så kommer inspirationen mycket lättare då. Men idag och igår har jag haft all tid i världen till det med då står det bara still i skallen. Det får helt enkelt bli en låt istället.


Och en STOR kalufs.

 


31:a

Förra året spenderade jag Halloween på Times Square, New York. I år blev det Hötorget och Gammla Stan, Stockholm. Kanske inte lika coolt, men minst lika trevligt.
Kvällen började med lite mat innan det var dags att för bio och filmen Zombieland. Betyg till filmen: Underhållande. När den var över började vi letandet efter en passande pub. Vi hamnade tillslut på Sjätte Tunnan i Gamla Stan. När klockan blev ett drog vi oss mot Slussen och åkte hemåt.

Det var ett otroligt tråkigt inlägg om min kväll :)

Just det! Jag fick ju besök av ett par spöken idag och det var lite kul, speciellt samtalet ^^

Spökena = S
Jag = J

Det ringer på dörren och jag öppnar:
S: Bus eller godis!
J: Oj hej, jag tror tyvärr inte vi har något godis...
S: Okej, men det är okej.
J: Men vänta, jag ska kolla för säkerhetsskull.
Jag går in i köket och kollar i skåpen men hittar varken godis eller kakor. Det ända jag ser är all vår frukt, men jag vet från egen erfranhet hur tråkigt man tyckte det var att få frukt. Men jag hade inget val än att lägga fram det som ett tveksamt förslag.
J: Vi har nog tyvärr bara frukt men det vill ni nog inte ha...
S: Hmmm... Jo men det är ju bättre än ingenting.
J: Okej! Va vill ni ha, banan eller mandarin?
S1: Jag tar mandarin.
S2: Hmmmm... Jag tar banan.
Jag ger dem frukten och inser snart att jag precis har stött på dom klokaste spökena i världen:
S: Tack! Det är ju bra att va lite nyttig också. Hej då!
J: Haha jaaa, hej då!

På tal om spöken. Den här va lite mystisk.

 


Vad ska man tro? Bara en skugga eller är det MJ himself?


RSS 2.0