Kroatien - eller vi hade i alla fall inte tur med vädret

Så skulle man kunna säga om man jämför med det vädret som har varit i Sverige under den veckan vi var borta. Väderkartorna visade det största högtrycket uppe i norden, undertiden hela mellan europa var under ett stort lågtryck. Men nu låter det nästan som om vi inte fick någon sol alls där nere. Men så var det som tur va inte riktigt. Visst, det var sämre väder än det brukar men vi fick ändå hela tre stycken soldagar om jag räknade rätt.

Jag reste ner med mamma, lillebror Jim, mammas väninna Ing-Marie från Gotland och hennes dotter Clara. Bara under första dagen gick vädret från att vara lite mulet med sol till att ösregna och åska. Vi han även med en jordbävning under dagen. Det var faktiskt riktigt häfftigt, det liksom mullrade till först och sen skakade hela marken under ett par sekunder. Tydligen kan det förekomma jordbävningar, men dem ska vara ganska ovanliga ändå. Men det var kul, för det var det faktiskt. Inte varje dag man sitter och äter lunch tillsammans med en jordbävning.

Vad mer kan jag berätta utan att tjata för mycket om vädret eller annat onödigt skrivande...? Nu får det bli Kroatien i punktform:
  • Man var tvungen att bada med speciella skor eftersom det fanns giftiga, svarta, taggiga bollar på botten.
  • När vi var på rummet kollade vi på CNN och Sky News för att hålla oss uppdaterade om Michael Jackson.
  • Vi åkte på en båttur ut till två öar. På hemvägen spelades det hög musik vilket uppskattades av ett gäng dansande tanter.
  • Fraser som sades ofta var: It's ok, I'm a Ninja. Comedien ehy? Voff, jag är en hund. Here comes the rain. If you see da police, WarnaBrother.
  • Jim fyllde 17 år.
  • Vi skulle hitta vägen till en annan stad. Vi gick vilse. Hittade istället fram till nudiststranden. Den var tom. Men en man klättrade upp för bergsväggen, vi funderade på om han var självmords sugen för det var brant, han var tjock och hade ingen säkerhetslina = säker död om han hade ramlat ner. Efter att ha klättrat genom en massa taggiga buskar hittade vi äntligen rätt väg. Vi tog taxi hem för säkerhets skull.
  • Italienare kan snacka.
  • Nu lägger jag in en massa bilder istället så får ni titta och klicka. Fast klickar ni kommer det inte hända någonting, för det är ju bara bilder. Men ni kan titta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0